Çikolatalı Alman Keki |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Alman Keki120 ml sıcak su 100 gr bitter çikolata 400 gr toz şeker 230 gr tereyağı 4 yumurta 1 paket vanilya 275 gr kek unu 1 tatlı kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz 240 ml süt Yarım limonun suyu Üzeri için 1 çay bardağı esmer şeker 60 gr tereyağı 5 yemek kaşığı krema 15 çay bardağı hindistan cevizi 15 çay bardağı ceviz içi Çikolatalı Alman keki: Kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve tabanına yağlı kağıt serin Sütü ısıtıp limon suyunu içine ekleyin ve ılınmaya bırakın Çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakın Şeker ve tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın Yumurta sarılarını teker teker ekleyin Çikolata ve vanilyayı ilave edip mikserin düşük hızında çırpın Un, karbonat, tuz ve limonlu sütü ekleyip karıştırın Ayrı bir kasede yumurta aklarını çırparak kabartın ve hamura ekleyerek kaşıkla karıştırın Fırını 180 dereceye ayarlayın Hamuru kalıba aktarıp 35-40 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın Şeker ve tereyağını sos tenceresine alın ve kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin Kaynamaya başladığında krema ekleyip ocaktan alın Hindistan cevizi ve ceviz içini ilave edip karıştırın Karışımı kalıptan çıkardığınız kekin üzerine yayın ve servis yapın |
|