İki Renkli Meyveli Kek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İki Renkli Meyveli Kek340 gr doğranmış hurma 170 gr doğranmış kuru erik 150 gr kuş üzümü 80 ml rom 40 gr tereyağı 100 gr esmer şeker 2 yumurta 50 gr kırık ceviz 40 gr bitter çikolata 75 gr un Yarım tatlı kaşığı karbonat Fıstıklı kek için 90 gr yumuşak tereyağı 150 gr toz şeker 2 yumurta 150 gr un 55 gr kuru kayısı 50 gr Antep fıstığı İki renkli meyveli kek: Kuru meyveleri bir kapta romla beraber bir gece bekletin 20x30 cm’lik bir kek kalıbını ya da cam kabı iyice yağlayın Bir kapta toz şeker, tereyağı ve yumurtaları mikserle çırpın Meyveli karışımla birleştirip karıştırın Un, karbonat, eritilmiş çikolata ve kırık cevizleri ilave edip iyice harmanlayın Karışımı kalıba dökün Diğer kek için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kapta mikserle çırpın Bu karışımı da diğer kek harcının üzerine döküp yayın Fırını 180 dereceye ayarlayın ve keki 45 dakika pişirin Soğuyunca ters çevirip servis yapın |
|