Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
irmikli, kek, kuru, üzümlü

Kuru Üzümlü Ve İrmikli Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Üzümlü Ve İrmikli Kek





50 gr kuru üzüm
475 ml elma suyu
90 gr irmik
Yarım tatlı kaşığı tarçın

Servis için
200 ml krema
İri çekilmiş Antep fıstığı

Kuru üzümlü ve irmikli kek:
4 küçük kek kalıbını yağlayın Üzümleri ve elma suyunu bir sos tenceresinde ısıtın Kaynayınca meyvelerin şişmesi için kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirin Meyvelerin yarısını kalıpların dibine paylaştırın Tencereye irmik ve tarçını ilave edip karıştırarak kaynatın Kapağını kapatın ve irmik suyu çekinceye kadar kısık ateşte bekletin İrmikli karışımı kalıplara döküp iyice yayın Kalıpları alüminyum folyoyla iyice sarıp kapatın Kalıpların yarısına kadar gelecek şekilde kaynar su dolu bir tencerede 30 dakika pişirin Kekler ılınınca ters çevirip kalıptan çıkarın Çırpılmış krema ve iri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.