Hurmalı Ve Fındıklı Kek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmalı Ve Fındıklı Kek4 yumurta 25 su bardağı un Yarım paket kakaolu puding Yarım paket vanilyalı puding 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 su bardağı süt 10 hurma 1 çay bardağı çekilmiş fındık içi Çikolatalı sos için: Yarım su bardağı su 25 ml krema Yarım çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı nişasta 15 paket bitter çikolata (120 gr) Beyaz sos için: 25 ml krema 1 çorba kaşığı pudra şeker Hurmalı ve fındıklı kek: Hurmaları zar şeklinde doğrayınElenmiş un,pudingler ve kabartma tozunu derin bir kasede harmanlayınYumurtaları ayrı bir kasede iki misli oluncaya kadar mikserle çırpınSüt ve ayçiçeği yağını ekleyip birkaç dakika daha çırpın Hazırladığınız sıvı karışımı unlu karışıma azar azar ilave ederek mikserle pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırınEn son çekilmiş fındık içi ile doğranmış hurmaları ekleyinTahta bir kaşıkla karıştırınKek harcını yağlanmış ortası delik (çapı 22-24 santim) kek kalıbına dökünÖnceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirinFırından alıp ılınmaya bırakın Sos için sos tenceresinde şeker,kakao,krema ve nişastayı harmanlayınSuyu azar azar ilave ederek karıştırın ve ateşe alınKısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynayıncaya kadar pişirinArada bir karıştırarak ılınmaya bırakın Beyaz sos için ayrı bir kasede krema ile pudra şekeri iyice çırpınÇikolatalı sos ile çok fazla karıştırmadan aynı kaba alınBu sos karışımını kekin üzerine dökünYarım saat kadar oda ısısında beklettikten sonra servis yapınİsteğe göre beyaz gül yaprakları ile süsleyebilirsiniz |
|