Hindistancevizi Kremalı Peynirli Kek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizi Kremalı Peynirli Kek300 gr tatlı lor peyniri 15 su bardağı un 3 yumurta 1 paket kabartma tozu 3 çorba kaşığı krema 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Tropikal krema için 2 su bardağı süt 4 yumurta sarısı 1 su bardağı tozşeker Yarım su bardağı incerendelenmiş hindistancevizi 2 çorba kaşığı mısır nişastası 2 ezilmiş karanfil tanesi 1 çay kaşığı tarçın Süslemek için Doğranmış limon kabuğu Hindistancevizi kremalı peynirli kek: Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Peynir, krema, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, yumurta sarıları ve tozşekeri bir kapta karıştırın Un ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırıp eledikten sonra peynirli karışıma ekleyin Kar halinde çırpılmış yumurta aklarını ilave edip düzgün bir hamur olana kadar karıştırın Hamuru 22 santimlik yağlanmış kelepçeli kalıba döküp spatula ile düzelterek yayın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin Fırından çıkarıp soğumaya bırakın Limon kabuğu ile süsleyin Krema için, tozşeker ve yumurta sarılarını bir tencerede çırpın Hindistancevizi, süt, tarçın, nişasta ve karanfili ekleyip karıştırın Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin Ilınınca kek dilimleri ile servis yapın |
|