Limon Soslu Kek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limon Soslu Kek315 gr yumuşatılmış tereyağı 315 gr toz şeker 5 yumurta 3 yemek kaşığı limon suyu 375 gr un 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Sos için 1 su bardağı limon suyu 2 yemek kaşığı pudra şeker 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 paket vanilya Limon soslu kek: Tereyağı ile toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın Teker teker yumurtaları ve limon suyunu ekleyin Un, vanilya, kabartma tozunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın Hamuru yağlanmış kek kalıbına aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin Fırından çıkartıp soğumaya bırakın Sos için bütün malzemeleri tencerede karıştırıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin Ilındıktan sonra ılık kekin üzerine gezdirin Rendelenmiş limon kabukları ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın |
|