Yaban Mersinli Ve Haşhaş Tohumlu Kek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaban Mersinli Ve Haşhaş Tohumlu Kek1 su bardağı yaban mersini 25 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu 1 tutam tuz 110 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 3 yumurta Üzeri için 1/3 su bardağı file badem Yaban mersinli ve haşhaş tohumlu kek: Yaban mersinlerini tabağa alıp üzerine bolca un serpiştirerek bulayın Bir kasede un, şekerin yarısı, kabartma tozu, haşhaş tohumu ve tuzu harmanlayın Geniş bir kasede yumuşatılmış tereyağı, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin Un karışımını ilave ederek karıştırın Son olarak una bulanmış yabanmersinlerini ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Harcı, yağlanmış baton kek kalıbına aktarın Üzerine file badem serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkartın ve servis yapın |
|