Elmalı Kek-1 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Kek-15 elma 4 yemek kaşığı elma suyu 1 limonun suyu Yarım su bardağı esmer şeker 2 çay kaşığı tarçın 125 gr tereyağı 15 su bardağı toz şeker 400 gr tuzsuz krem peynir 3 su bardağı un 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 tutam tuz 3 yumurta Elmalı kek: Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Elma suyu, limon suyu, esmer şeker ve tarçını ekleyip harmanlayın Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker ve tuzsuz krem peyniri bir kaba alıp mikserle çırpın Un, kabartma tozu ve tuzu başka bir kapta karıştırın Tereyağlı karışıma unlu karışımı ve yumurtaları ekleyip çırpın Elmalı harcı ilave edip spatulayla karıştırın 26 cm’lik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp kek harcını kalıba aktarın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat, fırının derecesini 150’ye indirip 15 dakika daha pişirin Soğuyunca dilimleyip servis yapın |
|