Kuru Fasulye Keki |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Fasulye Keki500 gr kuru fasulye 5 yumurta 4 kahve fincanı tozşeker 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu 1 paket kabartma tozu Bir tutam tuz 1 çay kaşığı tarçın 1 kahve fincanı ince çekilmiş antepfıstığı Üzeri için 1 yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı süt Kuru fasulye keki: Fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın Bol suyla birkaç kez yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin Yumuşayıncaya kadar haşlayınSüzüp püre haline getirin Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta sarıları ve şekeri mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın Sırasıyla fasulye püresi, 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu, kabartma tozu, tarçın, ince çekilmiş antepfıstığı ve tuzu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın En son yumurta aklarını ekleyip tahta bir kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak hafifçe karıştırın Karışımı yağlanmış fırın kalıbına dökün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Üzeri için 1 çorba kaşığı süt ve 1 yumurta sarısını çırpın Üzerine yumurta sarılı karışımı sürün Keki tekrar fırına verin Isıyı 170 dereceye indirip 45-50 dakika daha pişirin |
|