![]() |
Vişneli Top Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişneli Top Kek![]() 2 su bardağı tam buğday unu 1 tatlı kaşığı karbonat 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 ![]() 2 yumurta 2 çay bardağı süt 50 gr eritilmiş ılık tereyağı 15~20 vişne komposto tanesi Vişneli top kek: Vişne tanelerini süzgece alıp süzün ve kağıt havlu üzerine yayıp kurutun ![]() Un ve karbonatı çukur bir kaba eleyin ![]() ![]() Bal, yumurta, süt ve eritilmiş ılık tereyağını bir kasede mikserle çırpın ![]() ![]() Hamuru küçük mafin kalıplarına üstten bir parmak boşluk bırakacak şekilde paylaştırın ![]() ![]() Muffin kalıplarını fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|