Lor Pastası |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lor Pastası1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı eritilmiş margarin 1 çay bardağı tozşeker 1 paket kabartma tozu 35 su bardağı un İç malzemesi: 500 gr tuzsuz lor peyniri 2 su bardağı tozşeker 1 çay bardağı süt Lor pastası: Derin bir kapta yoğurt, sıvıyağ, eritilmiş margarin, şeker ve kabartma tozunu karıştırın Un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Hamuru ikiye bölüp biraz dinlendirin Bir kasede lor peyniri, şeker ve sütü karıştırın Fırın tepsisini yağlayın Hamurun birini tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirin İç malzemeyi hamurun üzerine yayın Diğer hamuru da aynı büyüklükte açıp üzerine yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarıp soğumaya bırakın Üzerini pudra şekeri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın Afiyet olsun |
|