Üç Kadından Biri Şiddet Görüyor |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üç Kadından Biri Şiddet GörüyorBM Kadın Fonu UNIFEM'in iyiniyet elçisi Nicole Kidman, bütün meclislerle dünya halklarını "Kadına karşı şiddete son" kampanyasına katılmaya çağırdı Oscar'lı aktris Nicole Kidman, BM Kadınların Kalkınması Fonu'nun (UNIFEM) internette başlatılan "Kadınlara Şiddete Hayır" kampanyasına destek verdi New York'taki BM merkezinde yapılan basın toplantısına katılan 7 aylık hamile Nicole Kidman (40) şöyle konuştu: "Bu önemli kampanyaya ilk imza atan benim Kendimi şiddete ve suistimale uğrayan kadın ve kızların seslerini katlayarak yükseltmelerine adadım Siz de benim gibi şiddete 'Hayır' deyin Şiddete uğrayanlar yalnız olmadıklarını, bizden destek göreceklerini bilsinler Kongo'da, Sudan'da olup bitenler buzdağının yalnızca tepede görünen ucu Oysa yeryüzünde her üç kadın veya kızdan biri yaşamları boyunca dayak, cinsel tecavüz ve suistimale maruz kalıyor Bu eylemlerde sınıf farkı, ırk, sınır yok Kimse güven altında değil" dedi UNIFEM İyi Niyet Elçisi Nicole Kidman geçen ocak ayında internet kanalıyla başlayan kampanyaya yalnızca 220 bin imza toplandığına dikkate çekerek "Tüm ülkelerin parlamentolarıyla temasa geçerek halkların topluca imza kampanyasına katılmalarını teşvik etmeleri çağrısında bulunacağız Erkeklere yaptıklarının yanlış olduğunu anlatacağız" diye konuştu Hürriyet'in "Siz veya ailenizin herhangi bir ferdi şiddete uğradı mı?" sorusuna Kidman, "Kendimi veya ailemi tartışmak istemiyorum, ama bu benim için hassas bir konu İki çocuk annesiyim, üçüncüsü de yakında dünyaya gelecek Kendi çocuklarıma, diğer çocuklara yardım etmek etmek hepsine daha iyi dünyalar hazırlamaya yardımcı olmak istiyorum" yanıtını verdi (Hürriyet) |
|