![]() |
Nedir Bu Paradoks ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nedir Bu Paradoks ?Binlerce yıllık geçmişi olan paradokslar, insanların kafasını devamlı meşgul etmiştir ![]() ![]() ![]() 'Çok mantıksız görünen, aslında çok mantıklı bir deyiş' 'İki doğrunun veya yanlışın çelişkisi' 'Soyut muhakemenin sona erdiği tezat' 'Kağıt-kalem veya mantık ilüzyonu' (Galiba en güzel tanım bu!) --'Bu cümleyi okumayın!' Yukarıdaki cümleyi okuduğunuza göre paradoksa uğramış oldunuz ![]() -- 'Tek kelime dahi Türkçe bilmiyorum!' --- Beni duyabiliyor musun? - Hayır ![]() --- Niçin her soruma soru ile cevap veriyorsun? - Niçin vermeyeyim ki !? --Memleketimizde bazı yer adları, kendisi ile çelişir: Bakırköy: Adı "köy" olmasına rağmen ilçedir ![]() ![]() Viranşehir: "Şehir" değil, Ş ![]() ![]() Kuşadası: "Ada" değildir ![]() Denizli: Denizli'de deniz yoktur ![]() Elmadağ, Kadifekale, Akdeniz, Gümüşhane ![]() ![]() ![]() ![]() ----"Söylediğin her şey doğru mu?" -"Hayır!" Bu adam güvenilir biri midir? Önce fikir yürütelim: "Hayır" dediğine göre arada bir yanlış(yalan) söylüyor demektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -- Bir otobüs ilanı: -"Okuma-yazma öğrenmek isteyenlere müjde! Hemen aşağıdaki adrese başvurun ![]() ![]() ![]() Okuma-yazma bilmeyen bir insan nasıl bu ilanı okuyacak! Okusa zaten o adrese başvurması gerekmez ![]() ![]() ![]() -- Bir adam, saçları döküldüğü için doktora gider ![]() Ama adam saçları döküldüğü için strese girmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --Bu cümledeki harf sayısı otuzyedi değildir ![]() --Alaaddin'in sihirli lambasından çıkan cini herkes bilir ![]() -Dile benden ne dilersen ![]() ![]() Siz olsanız ne isterdiniz? Alaaddin öyle bir istekte bulunuyor ki cin ne yapacağını şaşırıyor: -Benim tüm dileklerimi yerine getir! --SOCRATES'ten: "Bildiğim tek şey var; o da hiç bir şey bilmediğim ![]() --Bazı hayvan isimleri, insanlar için sıfat olarak kullanıldıklarında iltifat kabul edilir: Aslanım benim! Koç gibi maşallah! Tilki gibisin abi! Bazı hayvan isimleri ise hakaret anlamına gelir: Çok inek bir arkadaş! Ayı mısın be birader! (Ayı, bazı ülkelerde iltifattır) Öküz öküz bakma!Sonuçta hayvan, hayvandır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|