Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Şaşırtıcı / Ürpertici Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
inilmiyor, rampada, yokuş

Bu Rampada Yokuş İnilmiyor

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Samsun'un Ladik ilçesindeki Akdağ Yaylası'na giden yolun bir bölümünde yer alan rampa araç sürücülerinin şaşkınlığına neden oluyor Rampada vitesi boşa alınan araçlar yokuş yukarı hareket ediyor
AŞAĞI DEĞİL YUKARI
Yaylaya çıkan yolun yaklaşık 30 metrelik bölümünde görülebilen olayda, vitesi boşa alınan araçlar rampa aşağı yerine yukarı doğru hareket ediyor İki otomobilin yan yana durması halinde ise hareket gözlenmiyor

Eğimli arazide araçların kendiliğinden yukarı istikamete hareket ettiğini tesadüfen fark ettiklerini belirten yöre sakinlerinden Ersin Ertan, bu duruma bir anlam veremediklerini söyledi

Akdağ Yaylası'na düzenledikleri bir gezi sırasında ilk kez olayı yaşadıklarını anlatan Ertan, “Yaylaya çıkarken eğimli arazide durmamız gerekti Araç viteste olmayınca aracın tamamen tersi bir yöne rampa yukarı hareket ettiğini fark ettik Daha sonra başka otomobilleri de denedik Hepsinde de aynı şey olduğunu görünce şaşırdık” dedi

Olayın ilk önce bir göz yanılması olabileceğini düşündüklerini belirten Ertan, “Ancak çok dikkatli bakıldığında gerçekten de burada bir rampa olduğu gözleniyor” diye konuştu
Yine olayı yaşayanlardan Mehmet Aydilek ise, eğimli araziden aşağı inerken vitesi boşa alınan otomobilinin kendiliğinden yukarı istikamete belli bir ivme kazanarak hareket ettiğini gördüğünde çok şaşırdığını söyledi

UZMANLAR BU DURUMA NE DİYOR?

Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesinde görevli uzmanlar ise bu tür olayların genellikle “manyetit” mineralinden kaynaklanabileceğini söyledi

Toprak altında bulunan ve doğal demiroksit olarak da bilinen manyetitin doğal mıknatıs özelliği taşıdığını ve belirli bir güçle metal aksamlı cisimleri kendisine çekebildiğini belirten uzmanlar, bu nedenle söz konusu alanda manyetit etkisi olabileceğini bildirdi

Uzmanlar, bölgede yapılacak bir jeolojik araştırma ile olayın gerçek nedeninin ortaya çıkarılabileceğini ifade etti

kaynak:AA

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

böyle doğa olayından,ülkemizde 4 veya 5 yerde daha var ben ikisine şahit oldum,biri selimpaşada(istsilivriden önce)-biride kırklarelinde(iğne adaya gidilirken demirciköye gelmeden)daha önce bu konuyu duymuştum gitmeden(görmeden) çözebileceğimi düşünüyordumiki yerede gittim,fakat benim için muammalığını sürdürüyor paylaşım için teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com