Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Güzellik & Bakım

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kesimi, kıvırcık, saçın

Kıvırcık Saçın Kesimi

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kıvırcık Saçın Kesimi

Benim saçlarım çok kıvırcıktır, bu yüzden müşterilerimin büyük çoğunluğu da kıvırcık saçlıdır Her halde kıvırcık saç kesiminde sihirli bir formül bildiğimi düşünüyor olmalılar! Aslında bu bir anlamda doğru - saç kesimindeki kendi tecrübelerimle neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğrendim
Kıvırcık saçların pek çoğu ıslak iken dümdüzdür Eğer saçlarınız kıvırcık ise, ıslak iken kuru iken olduğundan biraz bir şekilde uzun olduklarını zaten bilirsiniz İki seçeneğiniz var:
1-) Islak iken kesim: Saç tasarımcınızın kesinlikle gerekli olan uzunluktan daha fazla kesmediğinden emin olmalısınız Ben kıvırcık saçı keserken, saçlı havlu ile kuruladıktan sonra başlarım ve kalıcı şekillendirici uygularım; ben kestikçe saç kurur, yeniden ıslatmam
Ben sadece kesmeye devam ederim ve sonra saçın doğal gelişme yapısına göre yapılandırmaya geçerim ve yapı daha görünür hale gelmeye başlar Kıvırcık saçı en az gerdirme ile kesme eğilimindeyim, böylece doğal kıvırcıklık yerine "sıçrar" ve kesimden önce pay bırakılmış olur Çok kıvırcık saça gerdirme uygulandığında kesim sonunda uzunluk eşitsizlikleri meydana gelebilir
2-) Önce fön makinesi ile uzun halde kurutun, sonra kesin: Bu yaygın seçenek yine stilistin saçın doğal kuruması ile meydana gelen kısalmayı göz önünde bulundurmasını gerektirir Yine de bu özellikle Afrikalı-Amerikalı saçında bir kesin biçim elde edilmesinin en mükemmel yoludur
Profesyoneller İle Görüşme
Unutmayın ki istediğiniz bir sitil ancak bir saç tasarımcısının baş biçiminiz, yüz özellikleriniz ve vücut yapınızın olduğu gibi saçınızın durumu, çapı, yapısal hareketi ve yoğunluğunu göz önüne almasından sonra oluşturabilir
Saç kesimi üzerine bu bilgiyi paylaştıktan sonra, benim umudum sizin saç stilistinize olasılıklar üzerinden çok daha fazla bilgi ile yaklaşmanıza yardımcı olmaktır
Saç kesiminiz konusunda saç tasarımcınız ile daha iyi konuşma ve soru sormanıza yardımcı olmak için güzellik salonlarındaki standart kavramları da kullandım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com