|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
efendimizin, geleceği, incillerden, konusunda, kuran, müjdeler, peygamber |
![]() |
Peygamber Efendimizin Geleceği Konusunda Kuran Ve İncillerden Müjdeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimizin Geleceği Konusunda Kuran Ve İncillerden Müjdelerİnciller ve Kuran'da peygamber efendimizin nübüvvetiyle ilgili pek çok müjde ayetleri vardır ![]() ![]() Fetret döneminde akıllarıyla Allah’ı (c ![]() ![]() ![]() Cenab-ı Hakkın varlığını akıl ve ilim dışı saymak ne büyük gaflettir ![]() Hz ![]() ![]() ![]() -Ben Baba’ya yalvaracağım ve O size başka bir Paraklit’i, hakikat ruhunu verecektir, ta ki daima sizinle beraber olsun ![]() Fakat benim ismimle Baba’nın göndereceği Paraklit, Ruhulkudüs, o size her şeyi öğretecek ve size söylediğim her şeyi hatırınıza getirecektir ![]() (Burada Ruhulkudüs ile Cebrail (a ![]() ![]() ![]() Baba’da size göndereceğim Paraklit, Baba’dan çıkan hakikat ruhu geldiği zaman benim içinde şahadet edecektir ![]() Benim gitmem sizin için daha hayırlıdır ![]() ![]() ![]() Ve O geldiği zaman günah için, kurtuluş ve hüküm için dünyayı cevap veremez duruma getirecektir ![]() O hakikat ruhu gelince size her hakikate yol gösterecek, zira kendiliğinden söylemeyecektir; fakat her ne işitirse söyleyecek ve gelecek şeyleri sizlere bildirecektir ![]() ![]() O Beni şereflendirip kutlu kılacaktır ![]() ![]() Yuhanna incilindeki bu metinlerde adı geçen Paraklit incilin Arâmîce aslında Muhamada yani Muhammed’dir (a ![]() ![]() ![]() Allah (c ![]() ![]() ![]() ![]() Tevrat ve incillerde bulunan bazı pasajlar Ahir zaman peygamberi olan peygamberimiz Hz ![]() ![]() ![]() ![]() isa’dan sonra 415 yılında toplanan iznik konsilinde yüze yakın incil yok sayılıp iptal edilmiştir ![]() Bunların arasında bulunan Barnabas incili Hz Muhammed’in (a ![]() ![]() ![]() Bu gün Barnabas incilinin orjinal tek nüshası Avusturya’da bir müzede bulunmaktadır ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu gerçek Kuran-ı Kerim’de: ![]() “-O kimseler ki Resule, Ümmi Peygambere tabi olurlar ![]() ![]() O, onlara iyiliği emir, kötülükten de men eder ![]() ![]() ![]() Artık o kimseler ki Ona iman ederler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Kendilerine kitap verdiklerimiz Onu oğullarını bildikleri gibi bilirler ![]() ![]() ![]() “Hatırla o zamanı ki Allah peygamberlerine: -Size kitap ve hikmet verdim ![]() ![]() -ikrâr ettiniz ve bunun üzerine olan sözümü kabul eylediniz mi? Diye sordu ![]() Onlarda: -Ya Rabbi! ikrar ve kabul ettik dediler ![]() Bunun üzerine yüce Allah: -Öyle ise şahit olunuz ![]() ![]() Devamı var ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Peygamber Efendimizin Geleceği Konusunda Kuran Ve İncillerden Müjdeler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimizin Geleceği Konusunda Kuran Ve İncillerden MüjdelerKuran ve incillerden Müjde Ayetleri-2 Yüce Allah’ın (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() O, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O ne kötü huyludur ne katı kalplidir ![]() ![]() O kötülükleri kötülükle karşılamaz ![]() ![]() Doğru yoldan sapan milletleri Lailaheillallah dedirterek doğrultmadıkça, kör gözleri, sağır kulakları, kapalı gönülleri açmadıkça Allah (c ![]() ![]() ![]() Doğum yeri Mekke’dir ![]() ![]() Onun ümmeti bollukta ve darlıkta, her yerde Allah’a (c ![]() ![]() ![]() Onlar bellerine fota bağlarlar, abdest alırlar ![]() Güneşin seyrini izlerler ![]() ![]() ![]() ![]() Onların ezan sesleri ve Kuran okuyuşları gök boşluğunda arı uğultusu gibi duyulur ![]() Yine Kuran-ı Kerim’de: ![]() “Bir vakitte Meryem oğlu isa dedi ki: -Şüphesiz ki Ben Benden önceki Tevrat’ı tasdik edici Benden sonra gelecek Ahmet isimli peygamberi müjdeleyici olarak sizlere gelen Al-lah’ın resulüyüm… ![]() Geleceği müjdelenen Ahmet isimli peygamberi havari Yuhanna’da yazdığı incil’inde tespit etmişti ![]() Hz ![]() ![]() ![]() “-Rab tarafından çıkıp gelecek olan O Munhamenna, Rab tarafından çıkıp gelecek olan O Ruhûlkudüs gelmiş olsaydı O bana şahadet ederdi ![]() Sizlerde şahadet ederdiniz ![]() ![]() Ben bunları size şüpheye düşmeyesiniz, diliniz sürçmesin diye söyleyip, bildirdim”…… Yine aynı incil’de; Hz ![]() ![]() ![]() “-Ben gidersem size Ruhâlhak, Faraklit gelecektir ![]() ![]() O Bana şahadet edecektir ![]() ![]() ![]() Ben gitmezsen Faraklit gelmez”…… ![]() ![]() Munhamenna Süryanice Muhammed demektir ![]() ![]() Baraklitüs veya Piraklütüs ise Arapçaya Faraklit olarak tercüme edilmiş olup, teselli edici anlamına gelmektedir ![]() İsimlerdeki farklılık, tercümeler sırasında isimlerinde tercüme edilmiş ve bu tercümeler sırasında hatalar yapılmış olmasındandır ![]() İsimleri de tercüme etmek Ehl-i kitap alimlerinin âdetlerindendi ![]() Devamı var ![]() |
![]() |
![]() |
|