![]() |
Azrail Ve Hz. İdris |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azrail Ve Hz. İdrisAzrail ve Hz ![]() Azrail ve Hz ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ın dergahında bana şefaatçi ol ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Melek gökyüzüne çıkarken Hz ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Melek kanatlarını açarak binmesini söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Azrail şöyle cevap verdi:Ben, Arş’ın altında idim ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keşf’ul Esrar tefsirinin yazarı Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah, Hz ![]() ![]() ![]() Allah şöyle buyurdu:Kulum İdris’in duasına sebep bunu yaptım ![]() Melek şöyle dedi:Ey Rabbim!Beni onun yanına yolla ve benimle onun arasında bir dostluk sağla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Melek onu kendi kanatlarına alarak gökyüzüne götürdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Azrail şöyle dedi:Bu benim elimde olan bir şey değil ![]() ![]() ![]() Azrail ömürlerin yazılı olduğu divana baktı ve şöyle dedi:Sen öyle bir adamdan bahsediyorsun ki onun ömründen geriye pek bir şey kalmamış ![]() ![]() Melek şöyle dedi:O, şu an güneşin ufkunda oturuyor ![]() ![]() Azrail: Dönünce onu canlı bulamayacaksın ![]() Melek geri geldiğinde Hz ![]() ![]() Veheb şöyle diyor:Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Azrail şöyle dedi:Ben Azrail’im ![]() ![]() H ![]() ![]() Azrail:Nedir? H ![]() ![]() Azrail:Bunu ancak Allah’ın emriyle yapabilirim ![]() Allah katından kendi istiyorsa canını al diye emir geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Azrail:Ey İdris!Ne gördün? H ![]() ![]() Azrail: Hiçbir zorluk ölüm kadar zor değildir ![]() ![]() H ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Azrail, Allah’ın emriyle onu gökyüzüne götürdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H ![]() ![]() Azrail çıkalım artık henüz buraya yerleşme vaktin gelip ulaşmadı dedi ![]() Allah onların arasında hükmetmesi için başka bir melek yolladı ![]() ![]() H ![]() ![]() ![]() “Sizden bir tek kişi bile yoktur ki oraya (cehenneme) uğramasın” (Meryem/71) Ben oraya da uğradım ![]() ![]() ![]() ![]() Allah (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Tefsir-i Keşf’ul Esrar ve İddet’ul Ebrar c ![]() ![]() __________________ "اِنَّآ اَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ” |
![]() |
![]() |
|