Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, imam, isimlendirilmesi

İmam Ali (As) İsimlendirilmesi

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İmam Ali (As) İsimlendirilmesi

Kemâlü'd-Dîn kitabında Merhum Şeyh Sadûk kendi senediyle Mufazzal b Ömer'den, o da İmâm Cafer-i Sâdık'tan (as), o da babalarından Resulullah'ın (saa) şöyle buyurduğunu nakletmiştir: "Ben göğe (Mîrâc'a) çıkarıldığımda Rabbim (celle celâluhu)
bana şöyle vahyetti: 'Ey Muhammed, hiç şüphesiz ben yeryüzüne baktım ve seni ondan seçtim ve böylece seni peygamber
kıldım ve kendi ismimden sana bir isim türettim Evet ben Mahmûd'um ve sen Muhammed Sonra ikinci kere yere baktım,
ondan Ali'yi seçtim ve onu senin için vasî, halife, kızının kocası ve zürriyetinin babası olarak karar kıldım Ve onun için (de) isimlerimden bir isim türettim Evet, ben "Aliyyü'l-A'lâ"-yım, o ise Ali'dir…" Kemâlü'd-Dîn, s252
Resulullah'ın (saa) şöyle buyurduğu nakledilmiştir: "Kıyâmet günü olduğunda Ali b Ebî Tâlib'i yedi isimle çağırırlar:
Ya sıddık (ey çok doğru), ya Dâll (ey kılavuz), ya Âbid (ey ibâdet eden), ya Hâdi (ey hidâyet eden), ya Mehdi (ey hidâyet
olunmuş), ya Fetâ (ey yiğit), ya Ali (ey Ali), sen ve Şîaların hesapsız olarak cennete geçin" İhkâkü'l-Hak, c4, s300

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com