Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hızır, olduğunu, söylerim

Hızır Olduğunu Söylerim

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hızır Olduğunu Söylerim

Ramazan Cuma günü Cuma vakti Cami Cemaat tek tük camiye girmekte İmam kürsüde Girenlerin arasında O Hızır Hızır as da genç ihtiyar arasında onlardan biri gibi gidiyor bir köşeye oturuyor Kürsüde imam sohbete başlıyor Hızır'ın yanına kırklarında bir adam gelip oturuyor Cami yavaş yavaş dolmakta

Adam, bir müddet sonra uyuklar bir vaziyette sallanıyor, ha uyudu ha uyuyacak Hızır as adamı dürtüklüyor:

- Uyuyacaksın, der Adam:

- Uyumam, beni rahat bırak

Hızır as ses etmez, ancak ezan okundu okunacak, adam ha uyudu ha uyuyacak, bir daha dürtükleyerek:

- Uyuyacaksın dedim, der Adam:

- Ben de sana uyumam, beni rahat bırak dedim Rahat bırak beni Rahat bırak yoksa, Hızır olduğunu söylerim Buradan çıkamazsın Bu kalabalık sakalında bir tel bırakmaz

Hızır as susar ve gözlerine kapar, boynunu büker Allah'a yönelerek:

- Ya Rabbim! Bu nasıl iştir Bu kulun benim kim olduğumu bildi Bu nasıl iştirki bendeki listede bunun ismi yok

Cevap gelir:

- Sana verilen listede beni sevenlerin isimleri var O ise benim sevdiklerimden
Allah sevdiklerinden etsin Sevmek, seviyorum demek bir iddia İş sevilenlerden olmak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com