Ophelian Ve Peri Kızının Aşkı 4 |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ophelian Ve Peri Kızının Aşkı 4Ophelian ve Peri Kızının Aşkı 4 - Uğur Demiröz - Yaşam Hikayeleri Ophelian düştüğü yerden kalkıp oturduDudaklarının kurumuş olduğunu unutup inilti şeklinde gecenin yıldız bahçesine seslendi Dünyama akseden safinur çiçek rayihası Aşk fallarımın gizli atlası Sevenlerin gönül manzarası Ey gece getir tılsımım peri kızını Ses olur yankılanır çöl üzerinde, çalınır bir müzik sedası ile yıldızların aşk havasındaBir yıldız göz kırpar çöl aydınlanır bir anlık bile olsa Ophelian ayağa kalkar aydınlanan yere doğru yürümeye başlarÜzerinde bir bitkinlik hakimdirO güçlü bedeni yorgun ve susuzluğun verdiği takatsizlik ile mücadele etmektedir Küçük bir çan sesi duyulur derinlerden gelen başını bu sefer oraya çevirirÇölün kumları üzerine gümüş renkli parlayan küçük bir yıldız kolyesi düşerKolyeye yaklaştıkça bir şelale sesi duyar; hızlı adımlarla kolyeye yaklaşırKolye içi su dolu bir kadeh gibidirYerden onu alır dudaklarına yaklaştırır tanımadığı bir koku duyar kadehin yanaklarında, dudaklarına dokunur sımsıcak, bir yudum alır buz gibi, iç içe bir labirent cennette vardır belki bunun benzeri O anda bir ses duyulur Ophelian’a tanıdık gelen Sular aşk ile birikir Sevda gönül bahçesinde sezilir Uğruna nice canlar verilir Sevdam gözyaşı oldu doya doya iç Ophelian içmeye kıyamayan bir hal içinde Sevenin gözyaşı içime aktı Sevdası dudaklarımı yaktı Kokusu ruhumu aşkına astı Sen ne eşsiz peri imişsin Yıldızlardan çöle inen hafif bir rüzgar esti Ophelian’ın saçları uçuştuBir sessizlik oldu uzun süren Ophelian kadehten her bir yudum alışında su kendini tamamlıyorduOphelian suya kandı da yine arttı Başını yukarı kaldırıp Peri kızının bir şey söylemesi için bekliyordu Ophelian ve nihayet peri kızı’nın o güzel sesi sakin geceyi böldü Susuzluğuna kandın yoluna koyul Ardına bakma git aradığın mutluluğu bul Beni unut kendine gerçek bir yar bul Ben senin olamam sen bana uzaksın Ophelian bu sözlere anlam veremedi Neden beni buldu senin o gönlün İçime aşk ateşini zincirler ile ördün Sevda bilmeyen yüreğimi ikiye böldün Şimdi sebepsiz kaçış niye Ophelian da bir anlam veremiyordu bu duruma evet kendisinin düşünceleri de saçmaydı bir peri kızı ve insanın aşkı olamazdı lakin bu buluşmada bir hikmet olsa gerek diye düşünmeden de edemiyorduNereden bulmuştular birbirlerini şayet kendisini istemiyorsa neden sevda ve aşk şiirleri ile kalbini coşturmuştu ve şimdi neden kendisini istemiyordu Bilemediği bir sevda içini yakmaya başlamıştı; bulmaya gittiği bu yol Peri kızına mı çıkacaktıKafasında sorular birbirini kovalıyordu başını kaldırıp bir soru sormayı düşündü lakin gece kendisini çekiyor günün ışıkları sahneye giriyordu Cevapları bulmak için güneşin ateşine razı olacaktı gecenin gelişine kadar, elinde tuttuğu gizemli aşkının gözyaşları ile avunacaktı Acaba umut edebilir miydi… Uğur Demiröz |
|