Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
busenin, göz, yaşları

Buse'nin Göz Yaşları 37

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Buse'nin Göz Yaşları 37

Buse'nin Göz Yaşları 37 Öyküsü - Derin Duygular - Ayhan Sarıkaya - Duygu Seli - Yaşam Hikayeleri - Öykü

Resmi büyük görmek için tıklayın Muhtar, Buse sarsılmasın diye traktörün hızını azaltmış, yolun çukur yerlerinde;traktörün hoplayıp zıplamaması için çok dikkat etmiş,gaz pedalından ayağını çekmişti

"Ne olur ne olmaz; Buse gelin de hamile Şimdi gelinimi kurtaracağım derken, Buse gelinimize sarsıntılardan dolayı düşük yaptırmayayım da " diye düşünüyorduOn beş dakikalık yolu,yarım saatte gittilerİki kanatlı tahta kapıdan avluya girdiklerinde;Buse,

"Bu köyün bütün evlerinin yapılış tarzları hep böyle demek ki; İki kanatlı tahta kapıdan sonra kesinlikle geniş bir avluyla karşılaşıyorsun Sonrasında benim durduğum konak tarzına benzeyen evler Diğer evlerin de genel görünümleri böyle olsa gerek"düşüncelerini, belleğinin süzgecinden geçirdi

Avludan gelen köpek havlamasıyla karşılaştılar Köpek, Buse'nin yabancı olduğunu kokusundan anlamış; tedirginlik belirtisi göstermemiş olsa da sahibine şirin gözükmek dürtüsüyle sesini çıkarmayı düşünmüş olmalıydı

Muhtar traktörü stop edip, kontak anahtarını çıkarırken:

-Yabancı değil oğlum, köyümüzün Buse gelini Bundan sonra köyümüzün doktoru sayılır

Köpek, konuşulanları içsel sezgisiyle anlamışçasına, kuyruğunu hızlı hızlı sallıyor, kafasıyla sevgi gösterisinde bulunuyor,ön patileriyle sahibinin dizlerine doğru sıçrıyordu

Buse, merdivenlerden yukarıya doğru çıkmaya hazırlanırken; bilgi dağarcığını yokladıOkuldan ayrılalı ne de olsa bir yıl gibi uzun zaman olmuştuOkulda iken,hastanede iki kez doğum olayının içinde bulunmuş,saniye saniye yapılanları görmüş,nasıl müdahale edilmesi hususunda; öğretmeni, gerekli uyarılarda bulunmuş ve olup bitenleri can kulağı ile dinlemiş ve izlemiştiO zamanlar aklına gelen düşünceleri, tekrar film şeridi gibi gözlerinin önünde makaraya dolanmaya başlamıştı:

" Candan can çıkıyor; ana rahminden yeni bir yaşam, dünyaya merhaba diyor Öyle bir masumane bir şekilde gelişi var ki;sanki bir melek gibi uçuyorİşin gerçeğini öğrenmek ne kadar da mantıklı bir gelişmeÇocukken,

"ben,nasıl geldim dünyaya anne?" soruları karşısında beynimize yerleştirilen tehdit vari yanıtlar: "sus,kızlar böyle konuşmazLeylekler getirdiBiraz daha ısrarlı sorular karşısında,bunalan büyüklerin: "Leylek getirmediyse,ırmak getirdiŞimdi inandın mıTabi ki inanmadın değil miHah inanmıyorsan,melekler gökyüzünden bıraktılar"

Bu düşünceleri, yıldırım hızıyla tekrar belleğinde canlanmış;film şeridi ,makaraya dolanmıştı artık

Merdivenleri yarıya kadar çıkmıştı ki:

-Muhtar bey,evde ilk yardım çantası bulunuyor mu?Az çok tıbbi araç ve gereçlerin olması lazımPamuk,makas,ince eldiven,tentürdiyotBunlar,hemen hemen bütün evlerde bulunmalıİlk yardım çantası,gerektiğinde yarım eczane sayılır,değil mi?

-Haklısın Buse gelin Şahsen benim evimde ilk yardım çantası var İçinde de her bir şeyi vardır Ben, öyle şeylere düşkünümdür

Buse, odadan içeriye girdiğinde; muhtarın gelini, karyolanın üzerine sırt üstü uzanmış, hafif hafif inliyordu Yanına yaklaşıp geline baktığında;anlının üzerindeki boncuk boncuk beliren terlerin,doğum terleri olduğunu hemen anladıYandaki sandalyeye oturup biraz soluklandı,nefesini toparladı,ilk heyecanın yatışmasını ve göğüs atışlarının geçmesini beklediKadının yanında duran kaynanasına:

-Çabucak bir demlikte su kaynatın bakalım, şu ecza dolabını da yanıma getirin

Konuşmasında en ufak bir yalpalama yoktu Ses tonunda kendine güven ve istikrar sergiliyordu adeta, bu işin yıllarca içinde olan piriymiş gibi

Buse, muhtarın gelinine dönerek:

-Korkma Allah'ın izniyle çok sağlıklı bir doğum yapacaksın Dış görünüşün onu gösteriyorMuhtar,"gelinimin ikinci doğumu " demiştiBirincisi kaç yaşında?

-Bir yaşını henüz doldurdu, Buse gelin

-Eee, o zaman bir yıl sonra bir tane daha gelecek demektir,ha

-Valla onu ben bilemem Ancak gocamın bileceği iş Buse gelin

-Sana kalırsa, sen üçüncüyü istiyor musun?

-Aman neymiş çok çocuk Ben iki taneyi bakem de O bana yeter

Buse, doğum yapacak gelinin kaynanasının dışarıda olmasını fırsat bilerek:

-Doğumdan sonra kırkın çıkmadan ben sana bir metod uygularım, çocuğun olmazBöylece rahatlarsın haSakın kaynana söyleme,aman işler karışmasın,olmaz mı?

İkisi birlikte gülüştülerAralarındaki empati kurulmuştuBirazdan kaynanası,elindeki malzemeler ve kaynamış olan demlikteki sıcak suyla içeri girdi

Buse, makası temiz bir kabın içerisine koyup içerisine de sıcak suyu döktüDemlikteki arta kalan sıcak suyla da mutfağa gidip ellerini sabunla güzelce yıkadı,temizlediOdaya döndüğünde gelinin hala boncuk boncuk ter dökmeye devam ettiğini kısa bir süre izledi

-Beline doğru ağrıların var mı?

-Şu anda ağrılarım fazlalaştı

Buse, üzerindeki yorganı atıp; dikkatini, kadının bacakları arasındaki bölgeye doğru odaklaştırdıDoğum suyunun gelmeye başladığını görünce;

"iyi, bebek, perineyi zorlayıp ileriye doğru hamle yapmaya başladı",diye düşündü"

Böyle düşünmesiyle birlikte de doğum suyunun tamamı, vajinanın ağzından dışarıya boşaldıÇocuğun başı gözükünce,rahatladı, " oh be,iyi ki ayakları önce gelmediYoksa işim zorlaşacak,belki normal doğum yaptıramayacak,hastaneye de yetiştirmeye gecikince de bebeği zayi etme ile karşı karşıya kalacaktım"diye us'ladı

Kafası görünen bebeği, hafif bir müdahale ile dışarıya çıkartıp,eliyle yukarı kaldırarak sırtına iki şaplak atmasıyla,"ınga,ınga,ınga" diye sesin gelmesi bir olduZafer kazanmış komutan edasıyla:

-Hadi gözünüz aydın, nur topu gibi bir kızınız oldu

Kaynana, sevinçle:

-Sağ olasın Buse gelin Önceki de erkekdiBöylece kızı da bulmuş olduk

Buse,bebeğin üzerine iki maşrapa da soğuk su dökerek,çocuğun irkilip tekrar ağlamasını sağladıÇocuğu yukarı kaldırdığında sırtına hafifçe vurduğu şaplaklarla ağlamasaydı,hemen suya davranacak "soğuk su şoku" yaptırıp ağlamasını sağlayacaktı

"Artık ciğerlerine temiz oksijen girip,beyin işlevsel motivasyonuna başladı" diye düşünürken oldukça rahatlamıştı

Bebeğin göbek kordonunu, pamuk ipliği ile sıkıca bağlayıp, sıcak su içerisinde steril durumda olan makasla, bağladığı düğümün biraz yukarısından kesti Bebeği,kaynanasına uzatırken,

-Allah, analı babalı büyütsün Acı dert,keder göstermesin

Kaynana, bebeği elindeki bebe battaniyesi ile sarıp sarmalamış ve annesine uzatmıştı

Annesi, yavrusunu kokusunu ciğerlerine çekerken mutluluktan uçuyordu:

-Sağ olasın Buse gelin Kızımın adına da Buse koyacağımO da senin gibi güzel olacak inşallah

Buse:

-Yeter ki,bahtı güzel olsun!

Ayhan Sarıkaya

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com