Gidiyorum Dedi Ve Gitti |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gidiyorum Dedi Ve GittiBeni benden alan sevdamın adı sendinBeni benden çalan,yaz sıcağında üşüten rüzgarın adı sendinBir o kadar enkazın altından yaralı çıksamda ilk yardım elini uzatan elin adı sendinVazgeçemediğim ismin harfleri sensinTutkulu günlerde yaşadığım mutluluk,sevinç gözyaşım SENDİN Yalan dolan sokaklarda adım attığım o nankör ellerden tuttuğum sevdanın adıydınBana bakışın yalandıSevmelerin yalandıBana gelen ayakların herşeyin bir masaldı Ağlıyordum,,gecenin üç'ü olması lazımdıO sırada sadece müzik dinliyordum,,neyin ne olduğunu anlamadan sadece yastığımda beliren gözyaşlarına lanet okuyordum,sadece ağladığıma değil seni düşünen aklıma,sensiz yapamayan yüreğime kin kusuyordumNe için ağlıyordum senin içinİhtimaller,olasılıklar, içinde bir hayat sürdürüyorum ama sensizdimSensiz günlerime bugün bir yenisi daha eklendiBuğul pencerede adın yazıyorduHer yağmur damlası geldiğinde siliniyor ve tekrar yazılıyorduYağmur bile senin ismini siliyordu bana inat Bana sadece sevdiğin için mi yoksa vurgun yediğin için mi geliyordun?Neden yanımda varsın,,yarınımda yoksunDiye mırıldanıyordum kendi kendime sadeceKızgınım sana bunu biliyorsunGeçen hafta onunla konuşmuştumBenden devamlı özür dilemeye çalışan bana muhtaç ellerin vardıGözlerin gözlerime açdıBakman gerekiyormuş meğerBenim bir daha yıkılmam için o lanet olası konuşmayı tekrardan yapmam gerekiyormuşHırçın yanımı daha çok alevlendirecektinBiliyordum Gel gelelim senin için yaptığın hangisindeyim benSöyler misin bana seni nasıl sevdiğimi sen bana anlat senin yerine benim gözlerim dolsunSen söyle senin için var mıyım yok muyum?Anlat da serserim nasıl sevmişim ben kendim göreyim deBen kendimi senin o vicdansız kalbinden kovayımKovayım ki hiç bir şey yapmamama rağmen ben utanayım seni sevdiğim içinZor günde vardın ya aslında hiç yokmuşsun hiç Yalanlarını hep örtmüşüm,gün ışığına hiçbir şey çıkmamış hepsi benim sayemde Günlerden pazartesiydiÇok heyecanlanmıştım nedenini inanın bende bilmiyorumBir arkadaşın ısrarı ile gittim yanınaSaadece konuşmak içindiBenden özür dileyecekmiş(aklına nereden estiyse) Neyse gittim biraz bekledimZaten bir parkta oturuyordukKarşımda gördüm,kötü olduğumu hissettim,kalktım ayağa ve baktım sadeceGelişin de gidişin kadar kötüydüBenden gidişini hatırladımdik başın ve herşeye meydan okuyan gözlerin karşımdaydıKahrolmadım ama içim kötü olmuştu,ne bileyim sevdiğim vardı karşımdaSusuyordum,,susuyorum -Özür dilerim Dedi sadece ve baktı gözlerimeGözlerim gözlerindeydi adetaSustum konuşmadım,zaten cesaretim yoktu Ne için özür diliyorsun? ben seni affetmedim ama sildim -Gerçekten özür dilerim,gitmem gerekDedi ve arkasına bir kaç defa baktı gitti Bilmiyordum ne için özür diliyorZten parmağında söz yüzüğü de yoktuZaten bir tuhaftıHemen koşa koşa gittim önüne geçtimSanırım morali çok bozuktu -Dur nereye ya birşey demeden,,dedim -Özlem tamam gidiyorum işte tamamen benden kurtuluyorsun amacına,emeline ulaştın,dedi -Ya ama böyle konuşmazdın ne oldu?Dedim -Özlem gidiyorum kendine iyi bak dönerim,dönmem ama aklım hep sende dedi ve bana sıkıca sarıldı,işte o sarılması içimi kopardı öyle içtenlikle sarıldı ki ayrılamıyordu,anlamamıştım zaten ne olduğunu -Ya tamam sakin ol -Olamam ne olur tamam git benden bende senden dedi -İşte o cümleyi kurdu ya ağlıyordum hemde hıçkıra hıçkıraSanki boğuluyordum denizdeTam gidiyordum ki -Özlem seni seviyorum kendine iyi bak gülümdediÖylece bakakalldım arkasından koşa koşa gidiyorduBir anda dizlerimin üzerinde öylece kalakaldımSokaklarda hiç kimse yoktuElim de ordaki cam kırığına denk gelmişti,kanıyordu,canım yanmıyordu,,yanan kalbimdiCan çekişiyorduYerde bir kağıt gördüm,onun yazısına benziyorduŞöyle yazıyordu,biliyordum bu yazılar''Canım''şiirinden alıntıydı,neden bana böyle birşey yazmıştı ki sonınada güzelime,yosun gözlüme,yeşil gözlüme diyordu(kendiside bazı cümleler eklemişti) ''Bitmedi! Bir şey daha var şimdi söyleyeceklerimi yanındaki sevgili duysun Bak zavallı çocuk Onun elinden ben tuttum o da bana dedi seviyorum seni diye Onu benim kadar tanıyamazsın Gözlerini güzelliğini saçlarının ne koktuğunu bakışlarının hangi manaya geldiğini ellerinde bulunan nasırları benlerini kaşlarını hangi yemekleri sevdiğini sevdiği türküleri benim kadar bilemezsin Hiç bilmediğin bir şey daha var biliyor musun? Öyle bir terk edip gidişi var ki ahh Her neyse ona gül alacaksan kırmızı gül alma Çünkü ona kırmızı gülü sadece ben verecektim Şimdi defol! Bu notlarım benden sonraki kişiye gelsin güzelim,gülüm en çok kırmızı ve pembe gülü severdin ya o alsın sana yazıyordu Ben ağlamaya devam ediyordum,arkadaşım geldi,beni sakinleştirmeye çalışıyordu,aklım hala ondaydı,,hala da onda olacaktı, Beni benden alan sevdamın adı sendinBeni benden çalan,yaz sıcağında üşüten rüzgarın adı sendinBir o kadar enkazın altından yaralı çıksamda ilk yardım elini uzatan elin adı sendinVazgeçemediğim ismin harfleri sensinTutkulu günlerde yaşadığım mutluluk,sevinç gözyaşım SENDİN SENDİN,,ben son demiştim bir önceki öykümde ama vazgeçtiğimi sandığım halde o hala bendeydiAma bu defa farklıAynadaki görüntüsü bana surat asacaktıHer gün gelmeyecektiZaten o günden sonra bana günaydın demeye de gelmemişti Özlem Elizan Sözeri |
|