![]() |
Eskimeyen Dost |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eskimeyen DostÇay bahçesinde oturan 55-60 yaşlarındaki adam, yanına yeni gelen aynı yaşlarındaki arkadaşına öfkeyle söyleniyordu; -Biraz daha gelmeseydin canım, kök salıyordum yavaş yavaş ![]() -Aziz bey, insan arkadaşını böyle mi karşılar ![]() Aziz bey, ayağa kalkıp arkadaşına sarıldıktan sonra sitemli konuşmalarına devam etti ![]() -Ahmet bey, beni saatlerce bekletmen doğru mu! -Aziz bey, iyice yaşlandın ![]() ![]() -Bir önceki otobüse binseydin ![]() -Bak kırmaya başlıyorsun beni ![]() Aziz bey, nazını götürdüğünü bildiği arkadaşına yüklenmeye devam etti; -Kırmak mı! Asıl kırılan benim yahu ![]() ![]() -Tamam yahu ettik bir kusur ![]() ![]() -'Unut' muş, hani edebiyat sohbeti yapacaktık, şiirler okuyacaktık ![]() ![]() -Azizim Aziz, unut moral bozan konuları, kapat artık ![]() ![]() ![]() ![]() Sözü biterken kahveciye doğru el salladı ![]() ![]() ![]() ![]() Kahvecinin koyduğu plaktan, “Sen benim eski değil, eskimeyen dostumsun” şarkısı kulaklarından ruhuna yayılırken, Aziz bey yumuşadığını belli eden bir ses tonu takınsa da yine sitemli konuştu; -Senin keyfin yerinde, bekletilen sen değilsin ![]() -Bak kalbimi kırmaya devam edersen, bir dahaki sefer daha da geç gelirim ![]() -Aha! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Kızma canım hemen, şaka yaptım, bir daha geç gelir miyim! -Ha şöyle yola gel ![]() -…hiç gelmem ![]() -Bak bak bak ![]() ![]() Ahmet bey gülümsemeye, Aziz beyin öfkesini neşesiyle savuşturmaya devam etti ![]() -Neyse Azizim, bir öykü yazıyorum ![]() ![]() ![]() -Seni gidi seni, zayıf tarafımı biliyorsun değil mi! -Öfkenin çabuk geçmesi de olmasa çekilecek adam değilsin ![]() -‘Adam değilsin’ den önce virgül mü var? -Yok yok, o kadar da değil ![]() ![]() Aziz bey güldü; -Şaka yaptım canım, sen şaka yaparken iyi de ben yapınca mı kötü ![]() -Çarşamba hastane randevum var, Perşembe buluşalım ![]() -Hastane mi, yok ya önemli bir şey? Ahmet bey, bakışlarını başka tarafa çevirdi ![]() -Önemli bir şey yok canım ![]() ![]() -Tamam ama sakın gecikme köprüleri atarım ha! Ahmet bey yine güldü; -Atarsan at yahu, ben seni kolay bırakmam, yeni köprüler kurarım ![]() ![]() -Gül bakalım gül ![]() ![]() ![]() -Yahu eski dostuz insaf et ![]() -Neyse bırak bunları o güne kadar gülsün yüzün ![]() ![]() Ahmet bey, çantasını karıştırdı, bir şiir defteri çıkarıp okumaya başladı; NE KALDI İçimde gençlikten bir ses kaldı, Doymadım dünyaya ah! ![]() ![]() ![]() Neylesem, ne yapsam nafile Alacak bitti de verecek son nefes kaldı ![]() Birbirlerine şiirler okuyarak vakit geçirdiler ![]() ![]() Son edebiyat sohbetinin tadı damağında kalan Aziz bey, perşembeyi nerdeyse iple çekmişti ![]() ![]() ![]() -Gelsin bakalım, bu kez gerçekten kırıcı konuşacağım ![]() Beş dakka, on dakka derken iyice sabırsızlanmıştı; -Yazıklar olsun, geçen o kadar kızdığımı bildiği halde yine gecikti ![]() ![]() ![]() Bekledi bekledi… saatine baktı, yarım saat geçtiğini görünce yüzü öfkeden kızarmış halde kalktı yürüdü gitti ![]() Eve vardığında öfkesinden kimse yanına yaklaşamadı ![]() -Ben odama geçiyorum, Ahmet’ten telefon gelirse hemen beni çağırın ![]() -Arkadaşın Ahmet amcadan mı? -Arkadaşım, dostum filan değil artık ![]() Hışımla odasına geçti ![]() ![]() -Ahmet aradı mı? -Hayır, aramadı ![]() -Arayınca hemen haber verin ![]() Ne kadar beklese de aramadı, ertesi gün de; Önce, aramaya utanıyor diye düşünüyordu ama ertesi gün de aramayınca kalbinde büyük bir hüznün ağırlığını hissetti ![]() ![]() -Yazıklar olsun Ahmet, bir arayıp özür bile dilemedin ![]() ![]() İki gündür öfkesi, söyleyeceği sözler içini bunaltmıştı ![]() ![]() -Son sözümü söyleyeceğim Ahmet, son sözümü ve bir daha yüzüne bile bakmayacağım ![]() Telefonun açılma sesinden sonra karşıdan genç bir kızın sesi geldi; -Alo ![]() Genç kıza karşı öfkeli konuşmamaya çalıştı, sesini yumuşattı; -Ahmet beyle görüşecektim kızım, evde mi? Genç kız zor konuştuğunu belli eden bir sesle cevap verdi; -Arkadaşı mısınız? uzun süredir kalbinden rahatsızdı, çarşamba günü vefat etti, bu gün de cuma namazından sonra Çankırı’da defnettik ![]() Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
|