Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
annesi, hikaye, olmakgercek, yetim

Yetim Annesi Olmak-Gercek Bir Hikaye

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yetim Annesi Olmak-Gercek Bir Hikaye

Yetim annesi olmak nasıl bir duygudur biliyormusunuz kardeşlerim;Ben hacer misali olmaktır diye ümid ediyorum Rabbimden

HZİbrahim ve nemrud adlı kitabı göz yaşlarıyla ikinci kez okumuştumHZİbrahim bırakırken emanetlerini çöle;Hacer'in "Allah emanetleri zayi etmeyendir" cümlesinde takılı kalmıştım benTeslimiyeti ilk kez o cümlede bütün hücrelerime kadar hissetmiştimAsıl teslimiyet ciğerparelerini çölde bırakmak emrine tabi olan İbrahim(as)'a aitti bunu biliyordum ama;Hacer bir anaydı ve bende bir anne adayıO'nun yerine koymuştum kendimi;Acaba ben o sözü söyleyebilirmiydim,o teslimiyeti gösterebilirmiydim,kucağımda İsmail'im ile o kuş uçmaz kervan geçmez çölde kalabilirmiydim? sorularsorularAma yinede Hacer olmayı istemiştim ,duada etmiştim hatırladığım kadarıyla

Herşeyden önce söylemem gereken şu ki;Onların imtihanlarının yanında bizim imtihanlarımızın kıyası ,denizin damlaya olan üstünlüğü mesabesindedir diye düşünüyorumAnlatmak istediğimse; Samimiyet ve saflıkla edilmiş bir duanın sonucu olarak umduğum ,okyanusların ve denizlerin yanında damla hükmünde kalan imtihanımı siz kardeşlerimle paylaşmak

Gençkız iken ve başörtüsüyle tanıştığım ilk yıllarda Aykut Kuşkaya'nın "İbrahim" adlı ezgisini okadar çok dinler ve söylerdim ki;eşimle evliğe karar verdiğimizde annemin ilk sözü "İbrahim diye diye bir İbrahim buldun"olduDaha evliliğimizin ilk aylarında eşim "GİTMELİYİM"demeye başlamıştıAğlamalarım ve anne adayı olmam onu zorda olsa engellemiştiSonra büyük kızım dünyaya geldi(Hoş geldi! bu dünyaya ,Kazandım! diyerek gidenlerden olur inşaallah)Daha sonra ikinci anneliğim öncesi meydana gelen 17 Ağustos depremiO ne dehşetti YA RAB! O mütiş sarsıntıya uyandıkBen ne olduğunu anlayamamıştım bile ,ama eşimin o durumdaki sözleri "secdeye kapan secdeye kapan" olmuştuSarsıntıyı secde halinde geçirdikSesler kesildiğinde ve büyük sarsıntı bittiğinde ,yatağın üzerinde başımızı secdeden kaldırdıkEşime baktığımda o andaki teslimiyetine rağmen yüzü bembeyaz kesilmiştiÖlümü ilk kez bu kadar yakın hissetmiştik kendimize herkes gibi bizdeEşimin o gün kararını verdiğine inanıyorumVe depremden yirmi gün sonra oğlum dünyaya geldi(Hoş geldi! bu dünyaya,Kazandım! diyerek gidenlerden olur inşaallah)Peygamber efendimizin(as)sünneti üzere oğlumuza ilk olarak tahnik uygulaması yaptı babasıBir bebeğin dudağına sürülmüş hurmayı şapırdata şapırdata emmeye çalışmasını seyretmek okadar güzelki, bütün müslüman kardeşlerimin bu sünneti tatbik ettiklerini umarımBir hafta içinde saçını tıraş etti,saçı miktarınca vermesi gerekeni verdi ve yedinci gün sonunda ismini koyma sırası geldiİsmini kura ile belirlemeye karar verdikDüşündüğümüz beş ismi kağıtparçalarına yazdık;Abdullah,Abdurrahman,Yusuf,Haris ve İsmailÜst üste yapmış olduğumuz üç kura sonucunda oğlumunzun adı İsmail oldu elhamdülillahBu ya tevafuk yada belirttiğim gibi samimiyetle edilmiş bir duanın kabulünün tecellisiydi Allahualem Ailemiz büyüklerinden dinimizi anladığımız manada yaşama hususunda sıkıntı çekiyordukBu durum eşimi yeterince rahatsız ediyorduHep bir çıkış,hep bir arayış içersindeydiVe sonra oğlumuz daha kırk günlük daha olmamıştı ki;"GİTMELİYİM" ahdini amele dökmek için yollara düşmüştüHasretle,ümitle,korkuyla ve bekleyişle geçen sekiz ayTeslimiyet ummanından zerre zerre nasiplenmeye,o rahmet menbağından damla damla yudumlamaya başlamamNe güzelmiş Rabbimin bizi terbiyesi;REZZAK ismini,HAFIZ ismini,MÜHEYMİN ismini ve daha birçok güzel isim ve sıfatlarını öğretmesiGitmeler,ayrılıklar ve sonrası kavuşmalar; ama bazende"İNŞAALLAH CENNETTE BULUŞURUZ"diyerek başlayan HAKKA YÜRÜYÜŞ arzuzusuyla dolu bitmeyen ayrılıklarİşte teslimiyeti tam anlamıyla öğrenmenin,daha doğrusu yüce rabbimizin terbiyesinde öğretildiğimizi anlamanın sınavıAltı sene önce küçükkızım da dünyaya geldi(Hoş geldi! bu dünyaya,Kazandım! diyerek gidenlerden olur inşaallah)Babasını hiç göremeden büyüdü ve üçüde Allah'ın izni ile büyümektelerİmtihanları da daha küçücükken başladı elhamdülillahBiliyoruzki Çeçenistanda Filistinde,Irakta,Afkanistanda,Keşmirde ve birçok İslam coğrafyasında milyonlarca mümin ve mümine kardeşlerimiz aslende yetimlerimiz bu sınava tabidirlerRABBİMİZ terbiye etmek diledimi;hastalıklada dener,fakirlikle de Şimdi ise neden mi HACER misali; Neden mi ?HACER olmakÇünkü; Hacer'in Safa ve Merve arasındaki sayı gibi, koşuşur yetim annesi zorlu dünyalık tepeleri arasındaEmanetlerin ağırlığı iki kat binmiştir omuzlarınaEzilir yüreği emanetlere emin olamanın kaygısı ve korkusuylaSığındığı,dayandığı,içini döktüğü bir RABBİ vardırVe gönderdiği salat,selamlarla halinin melekler tarafından arz edildiği Peygamberi ve birde yetime sahip çıkan müminler ALLAH'a, RESULÜ'ne, O'NUN YOLUNA TESLİM ve ADANMIŞLAR OLMAMIZ duası ile esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

alinti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com