Uykuya Özlem |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Uykuya ÖzlemUYKUYA ÖZLEM hiçbir derinlikteki uyku, hassas bir beyni, düşünce suçu işlemekten alıkoyamaz ölüm müstesna- -hangi kırgınlık veya yorgunluk kırarsa kırsın onu yine de kan damlar ucundan kalemin yol olur o damlalar, dönüşür kıpkızıl kelimelere- bu acı; hayattır, öyle bir hayat ki; -tamamen gerçektir- bir zerrecik arabesk nüans taşımaz bir garip vicdan azabı gibidir yaşamak; ne kovsan gider, ne kalsa kabul edebilirsin ölü beden gibi toprağa serilse-gömülse ruh olup göklere uçsa insan sanki yine de bırakmayacak gibi onu birak kendini boşluğa der çırpınma ki batmayasın boğulmayasın gözyaşı selinde yaşamak sözcüğünden olumlu bir anlam çıkarılacaksa eğer huzur dolu bir uykuya benzer denebilir ancak; bu ne tuhaf bir yataktır ki bedenini kabul etse bile insanın ruhunu ve vicdanını kovar acımasızca ben şimdi, derin bir uykunun zirvesinde bir dağ başında gürül gürül akan bir ırmağın kenarında yemyeşil çimenler üstünde yatıp uyumak isterdim, ancak; dağ beni atar tepesinden ırmak çekip boğmak ister uyku içinde uyku beklerken kâbus içinde kâbus bulursa insan gözlerini kapatması için kim ikna edebilir onu |
|