![]() |
Kırmızı Bisiklet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Bisikletİnternetten her gün elektronik postalarımıza gelen postalardan bir kısmı ''80'' ler, ''bizim çocukluğumuzda neler vardı,neler yoktu?'[/swf2][swf3]'insan ilişkileri,komşuluklar,misafirlikler'' temalı oluyor dikkatinizi çektiyse ![]() Bu tür yazıları okuduğumda , benim yaş grubumdaki birçok insan gibi ''iyi ki çocukluğumuzu o dönemlerde yaşadık'' demekten kendimi alamıyorum ![]() O zamanlar bizi eğlendirecek pahalı oyuncaklarımız,playstationlarımız,dvd,bilgisay ar vs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşlarımızla bazen evcilik,bazen yakartop oynar,bazen de o zaman moda olan danslardan birini uygun bir koreografiyle uygulamaya çalışırdık kendimizce ![]() ![]() Her istediğimiz hemen alınmazdı ![]() ![]() ![]() ![]() 11 yaşındayken bir mağazanın vitrininde kırmızı bir bisiklet görmüş ve fena halde kafama takmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine,her sabah eve gelen gazetelerden dikkatimi çeken haberleri bir dosya kağıdına aktarmaya başlamıştım ![]() ![]() ![]() ![]() Her sabah üşenmeden,büyük bir emek harcayarak gazetemi çıkardım ve hem anneme hem de babama sattım ![]() ![]() Şimdi 31 yaşındayım ve o kırmızı bisikleti hala gülümseyerek hatırlıyorum ![]() Günümüzde,iyi ebeveyn olmayı,çocuklarının her istediğini almak olarak değerlendiren anne babalar mevcut ![]() ![]() ![]() Bu şekilde yetişen çocuklar, istediği birşeyin olması için ''EMEK'' ve ''SABIR'' gerektiğini öğrenemeden büyüyorlar ![]() ![]() Hep ''ALMAYA''alıştıkları için de giderek bencilleşiyorlar ve geleceğin acımasız ve bencil bireylerine bir yenisi daha ekleniyor her geçen gün ne yazık ki ![]() ![]() Bu gün herhangi bir alışveriş merkezinden daha çıkmadan aldığı şeyden hevesi geçen çocukların durumuna gerçekten üzülüyorum ![]() ![]() ![]() Çünkü onların yıllar sonra hatırlayabilecekleri ''KIRMIZI BİSİKLET''leri ve anlatabilecekleri böyle bir anıları olamayacak ne yazık ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|