![]() |
Kanadı Kırık Turna |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanadı Kırık Turna![]() Sen gittin, ardından Sonbahar mevsimi geldi Döküldü yapraklar birer birer, her biri bir tarafa savruldu Kocaman ağaçlar beyaz kefen giyinip ağladı, döküldü anılar bir bir dallardan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bedenim soğuk şimdi üşüyor dudaklarım, göğsüne düştü başım hüzünlü yılların, avuç avuç kimsesizlik yağıyor üzerime ![]() ![]() ![]() ![]() Ey sonbahar, gazellere yazılmış bir kırık öykü hayatım, sıradan ve anlamsız ![]() ![]() ![]() ![]() Sen gittin, dilimi kanatan şiirler üşüşüyor parmak uçlarıma her gece, güz kanadında çıplak ayaklı bir çocuğum şimdi ![]() ![]() ![]() ![]() Sen gittin, ardından Sonbahar geldi Döküldü yapraklar birer birer her biri bir tarafa savruldu Gözyaşlarımdan turnalar döküldü kaldırımlara, hıçkırıklara büründü gökyüzü, hangi atlasın, hangi sayfasına gittin bilinmez ![]() ![]() ![]() ![]() Sen gittin, sonbahar yaprakları gibi şarkılar da dökülüp, dökülüp gitti ardından ![]() ![]() ![]() Şimdi şarkılar, şiirler, masallarda hazan mevsiminin hüznü var, kimsesizliğimin hüznü Sen gittin, ardından Sonbahar mevsimi geldi Döküldü yapraklar bir bir ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kasırga gibi esiyor sonbahar rüzgarları ![]() ![]() Gittin, ömrümün bütün mevsimlerinde seni aradım, her giden yolcuya, her gelen yolcuya, esen rüzgarlara, yağan yağmurlara seni sordum ![]() ![]() ![]() Saydım tam bir ömür olmuş sen buralardan gideli , ben hala o duygulu, o hüzünlü, o yüreği kocaman utangaç çocuk Unutamam, çocukluk yıllarımın çiçeğisin sen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben boynu bükük kanadı kırık Turna, bir ömür seni bekleyen ![]() |
![]() |
![]() |
|