Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biliyorum, gizlediğin, şeyi

Gizlediğin Her Şeyi Biliyorum

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gizlediğin Her Şeyi Biliyorum

Gizlediğin her şeyi biliyorum
Bu cümleyi duyduğunda, bir dağ kartalının pençelerine yakalanmış zavallı bir saka kuşu gibi titremeyecek kimse yoktur, şu koskoca yeryüzünün üstünde

Gizlediğin her şeyi bildiğine inandığın biriyle karşılaştığında, ondan kurtulabilmek için onun yok olmasını, ölmesini bile isteyebilirsin

Cinayet bile geçebilir bir an aklından

Ve, korkunç gerçek şudur

Gizlediğin her şeyi bilen biri var

O, sensin

“Ben dürüstüm” dediğinde söylediğin yalanları hatırlayarak sana alaycı bir gülümsemeyle bakan o içindeki karanlık

“Ben güçlüyüm” dediğinde yalnızlık karşısında nasıl solup canlanmak için insanların peşinde koştuğunu hatırlayarak seni küçümseyen o

Bir “ soylu” olduğuna inanmak istediğinde, sırf seni yeterince istemedikleri için ruhunda yaralar açan ve seni, acıyla anacağın zavallı davranışlara itenleri hatırlayarak seni aşağılayan da o

Gizlediğin her şeyi bilen biri o

Ve sen , onu kimseye gösteremeyeceğini, sakat çocuğunu saklayan bir anne gibi onu yabancı gözlerden saklayacağını, ondan kurtulmaya çalışacağını ve ondan kurtulamayacağını biliyorsun

Kimseye o gizlediklerini söyleyemeyeceksin

Hiçbir zaman yeterince içten olamayacaksın

Hep diğer insanlarla aranda bir sır olacak

Ondan kurtulmak, onu unutmak isteyeceksin

Yaşanmaya çalışılan aşklar, kendini sevişmenin ihtirasına terk etmek için duyulan arzular, çıkılan yolculuklar, binlerce yıldır yazılan sayfalar dolusu yazılar, güneşle sararmış meyvelerden yapılmış içkiler, bunların hepsi o karanlığın aşağılayıcı fısıltılarını duymamak için

İçimizde taşıdığımız o korkunç düşman, sakladığımız her şeyi içine attığımız o gölgeli uçurum, o aşağılayıcı karanlık, işte o bizim ve belki de bütün insanlığın ana rahmi, kendimizi defalarca o karanlıktan doğuruyor, o sırlarla dolu uçurumdan her seferinde bir başka insan olarak tırmanıyor ve her seferinde birisine, bize elini uzatıp kendimizden bir başkası olarak doğmamıza yardım etmesi için yalvarıyoruz

Aşk nedir, diye soruyorsunuz, aşk budur bence, bir insana, kendimizi kendi karanlığımızdan bir başkası olarak doğurmamıza yardım etmesi için yalvarmaktır

Edebiyat budur, kendimizi kendi karanlığımızdan bir daha doğurmak için binlerce sayfa yazmak ve her sayfada bir doğum anının muhteşem acısını ve zevkini hissetmektir

Sanat budur

Bilim budur

İyi olan ne varsa, o ölümcül karanlıktan doğar

Kendimizi yeniden yeniden doğururuz

Yeni birinin , içimizden , içimizi parçalayarak çıkışını hissederiz

Yaşamak, bir başka biri olmaya çalışmaktır

Söyleyemediğimiz sırlarımızı unutmaya çabalamak ve kendimizi defalarca doğurmaktır

Kendinden korkmaktır yaşamak

Kendi karanlığından saklanmak için bir başka karanlık aramaktır

Kendini sürekli yeniden doğurmak ve her doğuruşta gizlenmesi gereken yeni sırlarla karanlığımızı biraz daha büyütmektir

Şu korkunç cümleden kaçmak için çırpınmaktır
Yeryüzündeki bütün insanları bu tek cümleyle korkutabilirim

İnsanoğlu ne sağarsa bu korkudan ve karanlıktan sağar

Ve, herkesin söylenmeyecek sırları vardır

Ve , kimse yeterince içten olamaz

Kimsenin kimseyi tam olarak tanıyamaması, içinde korkunç yalanların, utandırıcı hayallerin, aşağılanmayla lekelenmiş yaşanmışlıkların, kırılmış gururların, sevgiyle büyümüş nefretlerin saklı olduğu karanlığı herkesin herkesten saklamasındandır

Kendimizden bile saklamaya uğraşırız o karanlığı

O yüzden kendimizi bile tam olarak tanıyamayız

Ve, o karanlık, iyilikler kadar kötülükler de vardır

Bir memesiyle iyiliği, bir memesiyle kötülüğü emziren canavardır o

Her sır yeni bir sırrı doğurur, her yalan yeni bir yalanı, her aldatış yeni bir aldatışı, her nefret yeni bir nefreti, en yakınımızı vurmak için içimizde bilinen her bıçak yeni bir bıçağı, her yara yeni bir yarayı…

Bütün bunlardan kurtulmak için kendimizi yeniden yeniden kendi karanlığımızdan doğururuz

Aşk oradan doğar

Sanat oradan doğar

Ve, doğduğumuz yerden yaralarız kendimizi

Doğduğumuz yerden öldürürüz

Bütün insanları korkutan cümle şudur:
Ve , gerçek şudur…

Gizlediğin her şeyi bilen biri var

Ve sen onu öldürmeye uğraştıkça o, seni doğuracaktır

Tek bir cümleyle hep ölüp, hep doğacaksın

Çünkü, gizlediğin her şeyi bilen biri var
Ve , o sensin…

Ahmet Altan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com