![]() |
Bir Adam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir AdamBir adam Anadolu'nun orta vilayetlerinden bir köyde, yavaş yavaş güneş batmaya hava kararmaya başlar ![]() Karanlık iyice çöker köyün üzerine ![]() Evlerden birinde bir kadın ve adam yatma hazırlığı yapmaktadır ![]() ![]() ![]() Evin penceresinden; karanlık bahçeye vuran ışıkta ağaçların arasında bir gölge belirir ![]() ![]() Kadının sevgilisi bahçededir… Tam sözleştikleri gibi, sözleştikleri saatte ve yerde adam onu beklemektedir ![]() Kadın kocasının uyumasından emin olunca, sessizce yataktan kalkar, üstünü giyer … Ve pencereden aşağıya atlar ![]() ![]() Koşarlar iki sevgili… Kaçıyorlar ![]() Tarlaları, ovaları aşarlar… Anadolu' da bir köy nasıl koşmasınlar ki ![]() Arkalarından onları kovalayacak onca şey vardır ![]() ![]() Arkalarında bunlar varken nasıl durabilirler ![]() Köyden uzaklaştıklarına iyice emin olunca soluklanmak için dururlar ![]() Kadın duraksamayı fırsat bilip nefes nefese der ki : 'Evden çıktığımdan beri, ayakkabımın içinde bir şey var beni rahatsız ediyor' Çıkartıp bakar ki… ayakkabısının içinde bir tomar para!!!!! Kocası her şeyin farkında ![]() Biliyor ki gidecek, 'Beni terk edecek ama bunca yıl çorbasını içtim, çamaşırlarımı yıkadı, ütüledi ![]() O Yoksul köylü; bütün parasını; başka bir adam için kendisini terk eden karısının, giderek kendinden uzaklaşan adımlarını attığı ayakkabısının içine koydu ![]() O güzel insanı, O onurlu davranışı sergileyen, O terk edilen adamı, HEPİNİZ TANIYORSUNUZ … ![]() ![]() Çünkü O; Bir dizesinde bize yürekten seslendiği gibi Uzun ince bir yoldaydı ve gidiyordu gündüz gece… Sunay Akın Memlekete destan oldum Karım beni beğenmedi Eşten oldum dosttan oldum Yarim beni beğenmedi Ne söylesem "deli" dedi "Meyva vermez çalı" dedi "Açma bana kolu" dedi Sarım beni beğenmedi Ben gönlümün valisiyim Altı çocuk velisiyim Bir güzel delisiyim Durum beni beğenmedi Yine düştüm dilden dile Gözyaşlarım sile sile Attı beni gurbet ele Yarim beni beğenmedi Geçti güzelliğin çağı Gölköy'e kurdum otağı Güz geldi döktü yaprağı Dalım beni beğenmedi Veysel yönüm yare döndüm Lodos değmiş kara döndüm Yeşillenmiş yare döndüm Pirim beni beğenmedi Aşık Veysel Şatıroğlu |
![]() |
![]() |
|