![]() |
Bir İnsanla İlk Tanıştığında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir İnsanla İlk TanıştığındaDün gece saatlerce baktım denize ![]() ![]() ![]() Denizde durmaksızın akıntıya kapılan dalgalar, sürüler halinde bir yerden başka bir yere göçen insanları hatırlattı bana ![]() ![]() Hepsi bir birine benziyordu ve aslında hepsi farklı ve kendi rotasında ilerlerken yalnızdı ![]() ![]() ![]() ![]() Takip ettim ısrarla ama yok oldu bir süre sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Bir insanla ilk tanıştığında, onun değerini ve devamlılığını anlayabilirsin ![]() Bu sözün üzerine saatlerce düşündüm, tıpkı denizi seyrederken düşündüğüm gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra seni ilk gördüğüm zamanı canlandırdım gözümde ![]() ![]() ![]() Ve hayretler ettim; o ilk tanışmamızda daha seni tanımadan senin değerini ve bendeki değerini anlamıştım ![]() ![]() ![]() Sonra da devamlılığını ![]() ![]() ![]() Zaten değerin olmasaydı devamlılığın olmazdı ![]() Bu dünyada değeri olmayan hiçbir şey kalıcı değildir sevdiğim; Ve bu değersiz, kalıcı olmayan insanlar dalgalar misali kaçarlar denizin sunduğu uzak, sahte ve sonunun ne olduğu bilinmeyen özgürlüğe ![]() ![]() ![]() Sonra kaybolurlar ve ne zaman bilinmez, yok olurlar ![]() Sonunda ne değerleri kalır ne de devamlılığı onların ![]() Oysa seni ilk gördüğümde anladım ben değerini; benim için değerliydin çünkü karşılıksız seviyordum seni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Değerinin farkına varman ![]() ![]() ![]() Ve sonra kaçınılmaz olarak devamlı oldun benim için ![]() Oysa sen beni ilk gördüğünde ne değerimi ne de devamlılığımı anlamıştın ama; ben sana ilk baktığımda değerini anladığım için devamlılığına inandım ![]() Bunun için, sayısız kez rüyalarımda ismini sayıkladım ![]() ![]() ![]() Bunun için, nefesimin daraldığı anlarda hep seni hatırladım ve beni hatırlattım sana ![]() ![]() ![]() Bunun için, bana ne yaparsan yap, ne kadar uzak durursan dur, Ben senin değerini ve devamlılığını, daha seni ilk gördüğüm anda anladım ![]() Bir çocuk gibi inandım, Bir rüyaya daldım, Nefes nefese uyandım gözlerinde, Değerinle var oldun Ve devamlılığınla yaşadın kalbimde ![]() ![]() ![]() Mine Bahadır |
![]() |
![]() |
|