![]() |
Umudun Bittiği Yerde Sabır Başlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Umudun Bittiği Yerde Sabır BaşlarBir yaklaşıma göre sabretmek, teslim olmak değil, mücadeledir ![]() Bu aç karnına tok tesellisi gibi bence ![]() Aslında umudun bittiği yerde sabır başlıyor ![]() Sabır, normal şartlar, ahlaki değerler ve kanunlar noktasına gelip dayanmanın adı ![]() Yoksa, sabretmesek, bizi yoldan çıkartacak, haklıyken haksız duruma düşürecek, neticede varmak istediğimiz yere denk düşürmeyecek neticeler alıyoruz ![]() ![]() Burada durmak, meşru zeminlerde yapacak bir şeyin kalmaması anlamına geliyor ![]() Burada umut da bitiyor ![]() Tek tesellimiz olan sabır, ömür çarkında bir sürü dişlinin kırılması karşısında suskunluk bir nevi ![]() Sabredelim ![]() Ama ne için? Sabredelim ![]() ![]() ![]() Ama niye? Gelecek güzel günler için mi? Muhatabımız olanın veya olmayanın hatasını anlaması için mi? Bir gün ‘sıranın bize de gelmesi’ için mi? * * * Niye sabrediyoruz? Güçsüz olduğumuz için mi? Haksız olduğumuz için mi? Yetersiz olduğumuz için mi? Umudun Bittiği Yerde Sabır Başlar ![]() Yoksa yenildiğimiz için mi? * * * Güçsüzlüğümüzden sabrediyorsak, bunun adı sabır değil zafiyettir ![]() Haksız olduğumuz için sabrediyorsak, bunun adı kabullenmedir ![]() Yetersiz olduğumuz için sabrediyorsak bunun adı çaresizliktir ![]() Yenildiğimiz için sabrediyorsak, bunun adı sabır değil bahanedir ![]() * * * İşte bunun için umudun bittiği yerde sabır başlıyor ![]() ![]() Çocuklarımıza gösterdiğimiz, sabır değil sevgidir ![]() ![]() İşimize gösterdiğimiz sabır değil metanettir ![]() * * * Sabır ne zaman sabırdır? Bilmiyorum ![]() Ben de umudumun tükendiği yerde kendime bahane arıyorum ![]() ![]() ![]() Sabrediyorum ![]() ![]() ![]() Sabrediyorsun ![]() ![]() ![]() Sabrediyoruz ![]() ![]() ![]() Kaybediyoruz ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|