![]() |
Sağlıklı Çocuk Büyük Bir Nimettir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlıklı Çocuk Büyük Bir NimettirSağlıklı Çocuk Büyük Bir Nimettir Hikayesi - Handan Akbaş Yazıları - Handan Akbaş - Sağlıklı Çocuk Hikayesi Günlük alışverişimi yaptığım mahallemizin marketinde dolaşırken, dikkatimi çekti bir anne oğul ![]() ![]() ![]() Bakışlarımla rahatsız etmemek için onlara bir daha dönüp bakmadım, fakat annenin sürekli -dur yapma gibi ikazlarından, zeka geriliği olduğunu anladım, alışverişimi bitirip çıktım ![]() Yarabbi akıl ne büyük nimet! Akıllı çocuk sahibi olanlar, her gün şükür etsek, korkarım ki bunun karşılığını yerine getiremeyiz ![]() ![]() Özürlü çocuk sahibi olanlara Rabbim yardım etsin! Onların, yaşadıkları sürece gözleri hep üzerlerinde olması gereken, hiç büyümeyen, öğrenme zorluğu olan çocukları, bir ömür boyu iç sızısı olacaktır ![]() Anneler çocuk büyütürken, gençliklerinin verdiği sabırsızlıkla, daraldıkları zaman bazen çok yanlış bir davranış olan beddua etme gibi hataya düşebiliyorlar ![]() -Sakın hiç kimseye beddua etmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu galiba alışkanlık meselesi ![]() ![]() Sağlıklı çocuk büyütmek bize büyük bir lütuf olmalı ![]() ![]() ![]() Onları iyi ahlaklı, vatana millete hayırlı bireyler olarak yetiştirmek boynumuzun borcu olmalı ![]() Yoksa kafamız kızınca ağız dolusu beddua ile, işitenlerin de yüreğine üzüntü salmaktan başka, o musibetin çocuğumuza gelme ihtimalini de düşünmeliyiz ![]() ![]() ![]() Onlar bizim canlarımız, yarınlarımız, dünya meyvelerimiz, geleceğimiz her şeyimiz ![]() Unutmayalım ki günler çok çabuk geçip, o çocuklar yarının anne ve babaları olacaklar ![]() ![]() Her zaman sakin, incitmeden, gururlarıyla oynamadan, yanlışlarını da örneklerle göstererek, doğruyu bulmalarını sağlayalım ![]() ![]() ![]() Unutmayalım ki rüzgar eken, fırtına biçer ![]() Handan Akbaş |
![]() |
![]() |
|