Sesimi Duyanlar |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sesimi DuyanlarSesimi Duyanlar Hikayesi - İclal Aydın Sesimi Duyanlar Yazısı - İclal Aydın Yazıları Geçtiğimiz cumartesi günü "Anneden Anneye" başlıklı bir yazı yazmıştım Kiminiz telefonla kiminiz mektupla yanıt verdiniz Okumamış olanlar için bir daha tekrar edelim Hadise şuydu; Bir gayret atlatmaya çalıştığımız ekonomik krizin pek çok mağduru var malumunuz Özellikle memur kesimi gittikçe zor yaşamaya başladı Öte taraftan hayat devam ediyor Çocuklar oluyor, çocuklar büyüyor Anneler evlatlarını arzu ettikleri koşullarda büyütememenin üzüntüsü içindeler Birbirimizi tanımasak bile vatanın dört bir yanındaki tüm annelerin kardeş olduğu düşüncesinden yola çıkarak kendi çocuklarınıza ait bebek eşyalarını bir başka anneye hediye edin demiştik 0-3 yaş arası için düşündüğümüz bu kampanya İstanbul Sarıyer Rotary Kulübü'nün desteği ile gittikçe büyüyor Bu hafta size belli numaralar vereceğim Ama o güne dek lütfen ihtiyacı olanlar da, yardımcı olmak isteyenlerde bana yazsınlar Özellikle elektronik postalar çok hızlı ulaşım sağlıyor Telefon numaralarınızı ve adlarınızı yazmayı unutmayın İlk adım Darülaccze'de Bu hafta başı ben ilk adımı Darülaceze'deki bebekler için atmış oldum Birbirinden güzel bu terk edilmiş bebekler ilk başta üzüyor insanı Parmağını emenler, gözlerimin içine odaklananlar, kocaman kocaman gülenler "Daha çok şey yapmalıyım dedirtiyor Ama çok mutlu olduğum bir şeyi mutlaka belirtmeliyim Bebek hemşirelerinin özenli bakımlarını hemen farkediyorsunuz Müessese Müdürü Murat Onuk Bey "Bizde bebekler çok kalmaz, üç dört hafta içinde bir aileleri olur" dedi Buradan tüm çalışanlarına teşekkürümü iletmek isterim Selahattin Korkmaz Zihinsel Engelliler Okulu, Sarıyer Rotary Kulübü'nün destekleriyle geçen yıl bir ek binaya kavuşmuştu Bu kampanyanın ilk toplantısını orada yaptık Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı Erdoğan Toprak'in katıldığı toplantıda "Anneden Anneye" ve gönülden gönüle zincirini kurmak konusunda çok umut verici konuşmalar oldu Beni ve diğer anneleri yalnız bırakmayacağınızı umuyorum Bu arada Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nden Onur Budak beni çok mutlu eden bir haber verdi Bir oyunlarının gişe bedeli ile çocuk bezi alacaklarını söyledi Genç arkadaşlarım "Hepinize çok çok teşekkür ederim" Fuarda hareket sürüyor Bu durumla ilgili gelişmeler bunlar Bugün biliyorsunuz İstanbul'da CNR EXPO Kitap Fuarı devam ediyor Televizyon yüzleri, yazıları ile sizlerle buluşmaya hazırlar Mesela sevgili Beyza Güdücü bugün orada olacak Çivi Yayınları tadında bebeciği yeni kitabı "Aşkın Bir Rengi Varsa Nar Çiçeği Olmalı" isimli ilk kitabını imzalayacak Saat 1400'de Pazar günü saat 1200'de Ayşenur Yazıcı yeni kitabı, ilk romanı "Bedriye" ile Epsilon standında sizi bekliyor olacak Bendeniz bugün saat 1500-1700 arasında aynı yerdeyim Görüşmek üzere Sorup duranlara Yeni kitap 14 şubat'ta çıkacak Adı "Bitmiş Aşklar Emanetçisi" İclal Aydın |
|