![]() |
Öyle Bir Aşk Yaşamak İstiyorum Ki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öyle Bir Aşk Yaşamak İstiyorum KiÖyle Bir Aşk Yaşamak İstiyorum ki Yazısı - Öyle Bir Aşk Yaşamak İstiyorum ki Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları Geçen hafta yakın bir arkadaşımın önerisi üzerine bir kitaba başladım ![]() ![]() ![]() Kitabın adı 'Özgürlük Aşıkları' ![]() ![]() ![]() ![]() Beni etkileyen, ilişkilerinin biçimi oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karşılıklı verdikleri yegane söz, özgürlük yemini ve bağlı kalacakları olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Evlilik geleneksel olarak kadınlara sunulmuş tek gelecektir' diyerek bunu reddeden bir kadın düşünün ![]() ![]() ![]() 'Akıl Çağı' adlı kitabıyla kendisine verilen Nobel ödülünü, yazarın görevi yazmak, insanları bilinçlendirmektir anlayışı ile reddedecek kadar başkaldırabilen bir adam düşünün ![]() ![]() ![]() Tek dinleri özgürlük olan ama 50 sene bağlılıklarını sürdürebilen bir çift ![]() ![]() ![]() İşte benim tek hayalim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadakat gerçek midir, değil midir bilmiyorum ![]() ![]() ![]() Özgürlük ve sorumluluk aynı anda nasıl olur demeyin ![]() ![]() Sınırsız özgürlük barındıran bir ilişki fırtınalı olur, huzur olmaz, mutluluk olmaz da demeyin ![]() ![]() ![]() Nihayetinde ![]() ![]() ![]() Öyle bir aşk yaşamak istiyorum ki Beauvoir ile Sartre'ınki gibi olsun ![]() Öyle bir aşk yaşamak istiyorum ki içinde hem büyük bir aşk, hem yoldaşlık, hem de meydan okuma olsun ![]() ![]() ![]() HAFTANIN EN TUHAF OLAYLARI - Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen'in bir kadının vücudunu yağlayıp, ardından öperken yakalanması üzerine 'tanımıyorum' açıklaması ![]() ![]() ![]() ![]() - Yıllar sonra tekrar çekilmeye başlanan bir dizinin reyting rekoru kırması ![]() ![]() ![]() ![]() - İnsanların artık kaset skandallarına alışmış olması ![]() ![]() - Helin Avşar'ın Şamil Tayyar ile yaptığı kelepçeli röportaja tepkiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Fazıl Say ile Ercan Saatçi'nin tutuştuğu Fenerbahçe kavgasında Saatçi'nin sarf ettiği 'o zaten Fenerbahçe için bestelediği senfoni için para aldı, onun takımı değil, müşterisi' suçlaması ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Kıskançlığın din, dil, ırk, medeniyet dinlemediğini, eşi Carla'yı oynadığı filmdeki yakınlaşma sahnesi yüzünden kıskanan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin seti basması ile öğrenmemiz ![]() ![]() ![]() ![]() BU HAFTAKİ GÖKYÜZÜ OLAYLARI Gergin geçen bir zaman diliminden sonra bu hafta yeni başlangıçlara yelken açıyoruz ![]() ![]() ![]() Bu hafta Aslan burcundaki yeniay, herkesin hayatına yenilikler getiriyor ![]() ![]() Yükselen Başaklar daha iç dünyalarına odaklı, yükselen Balıklar iş ortamındaki gelişmeler ve yeni işlerle meşgul olacaklar ![]() Yükselen Koçlar hayattan daha fazla zevk almalarını sağlayacak gelişmeler, yükselen Teraziler sosyal olarak yoğun olacaklar ![]() Yükselen Boğalar eve ve aileye ait konularla ilgilenmeleri gerekirken, yükselen Akrepler kariyerlerinde önemli gelişmeler yaşayacaklar ![]() Yükselen İkizler ve Yaylar için seyahatler ve anlaşmalar ön planda ![]() ![]() Yükselen Yengeç ve Oğlaklar para ile ilişkilerini düzenliyorlar ![]() ![]() HAYATIN SIRRI Çok eski zamanlarda oğluyla birlikte yaşayan yaşlı bir adam varmış ![]() ![]() ![]() ![]() Oğlan düşmüş yollara ![]() ![]() ![]() ![]() Tarif edilen yere ulaştığında şaşırmış ![]() ![]() ![]() 'Beni babam gönderdi size, hayatın sırrını öğreneyim diye' demiş ![]() Delikanlıyı baştan aşağı süzen ermiş; 'peki, ama bana iki saat ver ![]() ![]() Delikanlı tam arkasını dönüp gitmek üzereyken; 'Yalnız bir dakika' demiş ![]() ![]() ![]() Delikanlı iki saat boyunca gözü kaşıktaki zeytinyağında oyalanmış, dolanmış durmuş ![]() ![]() İki saat sonunda adamı bulmuş, 'geldim' demiş ![]() Ermiş kaşığa bakmış, gülümsemiş ve sormuş; 'Etrafı gözleyebildin mi, dünyanın en güzel yemeklerini tadabildin mi, en güzel çiçeklerini koklayabildin mi?' Delikanlı hayır anlamında başını sallamış ![]() 'Hayır' diyerek gözlerini kırpıştırmış delikanlı ![]() 'O halde kaşığındaki zeytinyağı ile beraber gidip bunları da gör, öyle gel' demiş ermiş ![]() Delikanlı bahçeye bir çıkmış, dünyanın en güzel çiçekleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derken iki saat geçmiş, soluğu ermişin yanında almış bizimki ![]() ![]() 'Peki, kaşıktaki zeytinyağı nerede?' Bir bakmış kaşığına delikanlı, zeytinyağı dökülmüş ![]() 'İşte hayatın sırrı budur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başak Sayan |
![]() |
![]() |
|