![]() |
Dur Gitme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dur GitmeElif Bengü Yazıları - Aşk Hikayeleri - Sevgi Yazıları - Sevgiliye Sözler Dur Gitme “İyi yolculuklar dostum…” “Hoşça kal…” - … Dur gitme! Henüz çok erken ![]() ![]() ![]() Dönüp, arkama bakmadan yürümeye kararlıydım ![]() ![]() ![]() “Bir anda yaşanan ne kadar derinse, deneyim, yaşantı birikimi de o kadar çoktur ![]() ![]() ![]() ![]() -John Berger - Zaman nasıl hem çok uzun hem de çok kısa gelmişti bize? Sözcüklerde aradığımız neydi dostum? Birbirimizden uzakta neler yaşadığımız mı? Biz hep bunları anlatmadık mı? Ya o yaşadıklarımızın bize, kendimize ve dostluğumuza kattıkları? Ya o yaşadıklarımızın bizden, kendimizden ve dostluğumuzdan aldıkları? Ya çürüyüp yıkılan ağaçlar? Ya onca fırtınaya boyun eğmeyen küçük çiçeklerimiz? Ya birbirimizden ayrı serptiğimiz tohumlar? Ya… Adımlarımı sıklaştırdım ![]() ![]() ![]() … Ah, ne olur… Geri dön! Dokun omuzuma… Dönüp kucaklayayım seni… Dostum… Rüzgâr esiyordu ![]() ![]() Bir şey oldu! Bir kıpırtı! Bir ses! Bir bakış! Duruverdim ansızın ![]() … Sensin değil mi? Sen ol! Hep sen… İnsanlar akıp gidiyordu çevre yanımdan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() … Haydi dostum! Bak bekliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanlar akıp gidiyordu… Sesler, renkler, görüntüler… Herşey birbirinin içinde eriyordu… Dostluklar, aşklar, nefretler… Bu karmaşanın arasında o… O kıpırtı! O ses! O bakış! Arkamda ve arkanda… Tam ortamızda… Yavaş yavaş döndüm seni bıraktığım yöne ![]() ![]() ![]() … Neden? Neden dostum?… Artık kendi yolumda yürüyordum ![]() Rüzgâr yine eşlik ediyor bana ![]() Vitrinlere bakıyorum ![]() Ansızın döndüm arkama… Kimsin? Neredesin? Neden takip ediyorsun beni? … Sen olmadığını biliyorum dostum ![]() ![]() Kuşlar havalandı düşüncemin sesinden ürkerek ![]() Soru soran tek ben değilim artık ![]() Nasıl da utandırıcı bakıyordu bana… İşte ölme vaktim diye düşündüm bir an! “Madem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet! Öleceksem şimdi ölmeliyim ![]() Ah, ellerim titriyor ![]() ![]() “Yoo…” diye haykırıp havalanıyor ![]() O güzelim müziği başlıyor kanatlarının ![]() Kimse farkında değildi olanların ![]() ![]() Serçem… Güzel, minik serçem… Dönüp duruyor başımın üstünde ![]() ![]() Bir alçalıyor, bir yükseliyor ![]() ![]() Başım dönüyor, başım… Kahkahalar atıyor, gittikçe hızlanıyor, hızlanıyor… Şimdi anlıyorum! Serçe bana isyan ediyor! Bu bir isyan! Ama neden? İçimden geçenleri anlamışcasına haykırıyor: “Bırakmıyacaktın onu… Bırakmayacaktın! ” “Ah, serçecik… Gitmek zorundaydı o! Ben de bırakmak…” “Aptalsın sen… Aptal…” “Dur serçe… Dur, başım dönüyor! ” “Koş arkasından o zaman! Al, kanatlarımı vereyim sana! Git! Bırakma onu…” “Ama mecburuz… Biz mecburuz…” “Siz dostsunuz! Ne çabuk tükettiniz birbirinizi bugün? ” “ Unutmuşuz serçecik ![]() ![]() ![]() “Aptal… Aptalsın sen… Korkaksın… Korkaksınız! ” “ Ama neden? ” “Korkaksınız çünkü ayrı yaşadıklarınız tutuyor dilinizi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Korkaksınız siz…Nelerin kaldığını, nelerin gittiğini görmemek, duymamak için gözlerinizi, kulaklarınızı kapadınız… Konuşmalıydın onunla… ” … Serçe … “Konuşmalıydın ![]() ![]() ![]() … Yeter … “Aptalsın sen… Bırakmayacaktın! ” İnsanlar, sesler, görüntüler, vitrinler, balonlar, çocuklar, serçe… Ve hâlâ sürüp gidiyor… “Bırakmayacaktın! ” … YETER! … - Birden her şey durdu ![]() “Hey… Serçecik…” Nerede? İnsanlar akıp gidiyor çevre yanımdan ![]() Görüntüler, vitrinler, balonlar, kitaplar, çocuklar… Ve kuşlar! Dostum… O serçe sana da göründü mü? Konuştu mu seninle? Döndürdü mü başını? İsyan etti mi sana da? Ne güzel! |
![]() |
![]() |
|