Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
protesto, özgürlüğü

Protesto Özgürlüğü

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Protesto Özgürlüğü

Protesto Özgürlüğü Yazısı - Protesto Özgürlüğü Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları

Herhangi bir davranışı, düşünceyi, uygulamayı haksız, yersiz, gereksiz bularak karşı çıkma, kabul etmeme durumu

Protesto sözcüğünün sözlük anlamı bu

İnsanlık var olduğundan beri insanların kabul etmedikleri düzeni onaylamadıklarının, değişim istediklerinin ana göstergesi

Kimi bunu eline pankart alıp yapar, kimi açlığa mahkum eder kendini, kimi geçen sene İngiltere'deki üniversite öğrencileri gibi yıkar geçer binaları, kimi de çıplak vücuduyla protesto eder söz konusu şeyi

Üstelik bunların içinde en protest olanı da çıplak insan vücududur

Dünya üzerinde bulunan en eski tabuya başkaldıran, o tabuyu altüst ederek söylemek istediği sözü söyleyenler bilirler ki mesaj daha çabuk yerine ulaşacaktır

Tıpkı Femen grubunun günlerdir konuşulan eylemi gibi

Kadınların çıplak vücutlarıyla yaptıkları protesto eylemi, bir kez daha Ukrayna'nın sosyoekonomik durumuna, siyasi zeminine ve insan haklarına dikkat çekti

Bir sonuç alınır mı alınmaz mı bilemem ama o kadınlar amaçladıklarına ulaştılar ve seslerini duyurdular

Ellerine pankart alıp Sultanahmet'te yürüselerdi bu sonucu alamayacaklarını çok iyi biliyorlardı

Dahası kadınların yüzde 80'inin seks endüstrisi için alınıp satıldığı bir ortamı, protesto etmek için çıplak vücutlarını kullanmaları en esaslı protesto biçimiydi

Gelelim bizim, ağızlarından akan suyu saklayarak olayı 'Ayıp, bize ters, uygun değil' diye eleştiren sözde aydınlarımıza

Özgürlüğün sınırlarının nerede başladığını unutarak içinde bulunduğumuz durumu bir kez daha gözler önüne seriyorlar aslında

Bastırılmış cinsellikler yüzünden bugün bu ülkede kadınların öldürüldüğünü, yok sayıldığını, muamelesi gördüğünü anlayamıyorlar

Çıplaklığı sadece yorgan altında olması gereken 'bir ayıp, bir günah' şeklinde görüyorlar

Bunu bu şekilde gören birisi ne anlar protestodan zaten

Onların tek anladıkları biat etmektir sonuçta

HOŞ GELDİN SONUM

Hani hayatınız boyunca bir hayalle yaşarsınız Çocukluk düşlerinizi süsleyen, gerçekleşmesini içten dilediğiniz ama büyüdükçe bunun olacağına olan inancınızın zayıfladığı bir hayal

Hani birisini hayal edersiniz kendinizi bildiniz bileli

Kalbinizi çarptırması ya da gerçek aşkı yaşadığınızı hissettiren biri değildir bu

Aşkı birden fazla yaşayabilirsiniz çünkü

Benim söylediğim başka bir şey

Hani 'o' kişi vardır ya; sizin 'son'nunuzdur o

Sonunuz olmasından ziyade son noktanızdır hani

Ondan öncesi vardır elbette ama sonrası olmayacaktır, bilirsiniz

Görür görmez anlayacağınızı zannedersiniz onu, 'İşte tamam bu o' diyeceğinize eminsinizdir hatta

Böyle değilmiş meğerse bu

Aylar sonra anlayabiliyormuşsun bunu

Kendini bir bırakırsan deli gibi aşık olacağından korksan veya baktıkça bakasının geldiği gözlerine bakmamak için kendini kontrol etsen de bir an geliyor anlıyorsun her şeyi

O güne kadar olan her şeyi anlıyorsun bir anda

Bundan tam beş sene evvel 2007 yılının kasım ayında bizi bir araya getiren o tuhaf karşılaşmanın, o geceden sonra her bir araya gelişimizde neden içimden deli gibi ondan kaçmam gerektiği duygusuyla baş etmeye çalışmamın, olayların ve durumların tuhaf bir şekilde neden bizi bir bir araya getirip bir ayırdığını anladım

Biz birbirimize hazırlanmışız bunca zamandır

Onca zamanın nedeni buymuş meğerse

Bundan beş sene öncesine dayanan ama altı ay evvel başlayan hikayede ilk kez geçen hafta anladım her şeyi

Uçakta bulutların üzerinden bakarken yeryüzüne, gözlerimden yaşlar akmaya başladı ansızın

Hep üzüntü veya sıkıntı yüzünden ağlayan gözlerim minnettarlıkla döktü yaşlarını bu kez

'Teşekkür ederim Tanrım' dedim içimden müthiş bir şekilde yükselen o daha önce tatmadığım duyguyla

Bundan sonra sana asla 'Neden böyle oluyor?' demeyeceğim

Çünkü biliyorum ki her şey senin müthiş planında gizli

Yaşanan her şey nasıl da birbirine görünmez ağlarla bağlı

Birinin sonu başka birinin hayatında gizli

Ben kendi sonumu buldum en sonunda

Öyle durumlar, öyle zorluklar, öyle tuhaf virajlardan sonra hem de

Dedim ya, birbirimize hazırlanmışız meğer bunca zamandır

Eminim bir gün herkes kendi sonunu bulurken o güne dek yaşadığı her olayın, her acının, her şeyin nedenini de anlayacaktır

Çünkü yukarıdakinin eşsiz bir planı var herkes için, henüz farkında olmadığımız

HAFTANIN SÖZÜ

Önyargının ve zalimliğin tek nedeni korkudur Korkunun üstesinden gelmek ise bilgeliğin ilk adımıdır

Bertrand Russell

Başak Sayan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com