07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kapıya Gelen Hayalet
1960 lı yıllarKırıkkalenin Delice ilçesinin Çatallıkarakoyunlu köyünde öğretmenimOkul,mezarlığın yanında2 sınıflı bir okul ve ben tek öğretmenimKöyde kalacak bir ev yokSınıflardan birinde yatıyorum,ötekinde de ders yapıyoruzBir gün köyün ileri gelenlerinden bir aile beni yemeğe çağırdıYemekten sonra çaylar içildi,muhabbet edildi,bir ara ev sahibi "Yahu hoca yalnız başına geceleri korkmuyormusun okulda,üstelik mezarlık da yanında,hani hortlak falan da olur yani" gibi laflar ettiBir müddet sonra kalktım okula yani evime geldim,yattım fakat kafam takıldı,öyle çok hortlak hikayesi dinlemiştim kiAradan bir hafta falan geçtiBir gece yatmış uyuyorum,kapıya vuruluyor,hem de ne vurulmaKalktım,"Kim o bu saatte" dedim "Ben" dedi"Kimsin kardeşim,gecenin bu saatinde ne istiyorsun" dedim"Mezarlıktan geliyorum,seni çağırıyorlar" dediBirden irkildim korktum,ama birkaç gün önceki hortlak muhabbetini hatırladım ve kapıyı açtımBir de ne göreyim,mehtaplı bir gece ve karşımda biraz ötede,beyazlara bürünmüş,o filimlerde gördüğümüz bir hayalet"Hadi gidiyoruz,mezarlıktakiler seni istiyor" dediYine bir ürperti geldiBir yandan "Bu bir şaka" diye düşünüyorum,ama yine de korkuyorum"Beni niye çağırsınlar orada hiç tanıdığım yok ki" dedim ve bu ara Karabaş geldi aklımaKarabaş sanki okulun köpeği idiO yıllarda okullara öğrencilere yedirmek için,Amerikan yardımı un,süttozu ve yağ verilirdiBiz bunları öğrencilere dağıtırdık,aileler de çörek yapar yollarlar,biz de çocuklara bunları yedirirdikÇocuklar da yiyemediklerini Karabaşa verirlerdiBu yüzden Karabaş okula alışmıştı,okuldan ayrılmazdıHatta sınıfa da girer,oturur adeta ders dinlerdiBiz kapıdaki hortlakla konuşurken,baktım karşıdan Karabaş göründü"Karabaş tut" dedimBizim hayalet,Karabaş lafını duyunca kaçmaya başladı,çünkü Karabaş okula öğrencilerin ve benim dışımda kimseyi yaklaştırmazdıKarabaş,hayaleti önüne kattı,hayalet önde,Karabaş arkada,kayboldularOnbeş yirmi daika sonra,baktım kapı tırmalanıyor,açtımKarabaş,ağzındaki çarşafı bana uzatıyorBende uyuku falan kalmadı,sabahı ettimÇarşafı almaya gelirler diye bir ay kadar bekledim,kimseye de bu olaydan bahsetmedimKimse çarşafı sormadı,sorsalar bu işi kimin yaptığı ortaya çıkacakBen de çarşafı parçalara bölüp temizlik bezi yaptım
|
|
|