Aşk-İ Enbiya |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşk-İ EnbiyaAşk ı Enbiya Yazısı - Aşk ı Enbiya Filiz Çelik - Filiz Çelik Yazıları Aşk-ı Enbiya Ezelden aşık olmuşum ben aşka Denizler deryalar aştım Yüreğim yandı taştıkça taştım Aradım ,aradım,aradım Çok düşündüm hasretimle baş başa verip Ve çok geceler ağladım bithap düştüm Ve sonra onu özde buldum Yollar gül dolu diken doluydu Yollar kar yollar pusluydu Akıl bazen deli bazen usluydu Gönül aynam zaman zaman sisliydi Yürüdüm yürüdüm ,yürüdüm Ve sonra onu düzde buldum Defler çalıyordu ,bir başka dokunuyordu Sevdiğimin sesiydi yüreğime okunuyordu Şeytan ise kibirinden korkuyordu Ve ben aşkı Hakkı Enbiya'da buldum Bizim Yalnızlığımız Geceyi severim ,ay ışığını da severim ,aynı zaman da yıldızları da severim Güneşe tutkunum,yağmura sürgünüm ,Toluya vurgunum Yalnızlığı severim ,sensizliği oturturum baş köşeye ,bensizliği anlatırım Sukut etmeyi severim sessiz cümlelerde en güzel anlaşabildiğimiz bir dil Bizi çok severim Bizim özümüz bir Sustukça tarih yazarız Yazdıkça tarihi konuştururuzŞiirde aynı tema ,romanda aynı kahramanızYalnızlık bize göre değil;biz yalnızlığa göreyizBiz yalnızlığımızın dansında iki sevdalı tango,titreyen şafak ,kırmızı güller ,umut dolu şarapız Biz anonim değil;iki kadim yüreğiz Sessizce yüreklerimizin şarkısını söyleyen ,en sevdalı gözyaşlarıyızBiz aşka hemde aşk bize aşık Bitmeyecek nostalji en tutkulu ,en yasaklı ve en saklı iki yüreğiz Bizim yalnızlığımız bile bütün aşklara bedel Kimlere nasip olmuş ki dilsiz dudaksız konuşabilmek Biz sevdanın adı ,biz sonsuz mutluluklar ülkesiyiz Bir meleğin sesini duydum sanki Essalümü Aleyküm ehli kabir dedim: Girdim kabristana Bir mezar taşına kaydı gözüm Ruhumdaki ceseti gördüm sanki Gezdim mezarları tek tek Cehennemde yanan Ve cennet bahçelerinde gezen kulları gördüm sanki Ağladım ,ağladım ,ağladım Hesaba ,mizana hazır gibi Ağlama diyen bir meleği gördüm sanki İçimde hüzünler dağ gibi büyürken Riyasız bir yaşamın cennetini gördüm sanki Uzun ,uzun semaya baktım da Kayan bir yıldızın sesini duydum sanki Titredim bir anda kendimden geçtim Doğrulduğumda , Yürek ya cennet yada cehennemin evidir diyen meleğin sesini duydum sanki Günaydın sevgili Umutları aldım da geldim Mutluluklar çaldım da geldim Gözlerine daldım da geldim Şiirler yazdım da geldim Sana uyudum Sana uyandım da geldim Çok şükür bugün de hayattasın Bunun sevinciyle coştum da geldim Ve ben geldim Seni çok özledim Gönül bahçemden en güzel gülleri Gönül vazona koydum da geldim Günaydın sevgili günaydın Gözün aydın ey yar!!! Çapraz sorgularla yormayacağım bu gün seni rahat ol, çünklü sen şiirlerimin en kanlı göz yaşısın Bütün nedamet köprüleri benim olsun Sen gemine sahip çık ve ben yüreğindeki Ada sahillerine yine en güzel ve içli şiirlerimi kalemi canıma batırarak yazacağım ve canımı bir kibritin kutusunda tutuşturur gibi yoluna harcaycağım Yüreğim ellerinde mezara varmaya çok az kaldı sevgili Sen devam et direnişime barikatlar kurmaya ,sen devam et,gözyaşı gecelerime adını yazdırmaya Sana sabıkalı yüreğimin yangın mahalinden sonsuz yanık bestelerle ,bir okunası roman gibi beni yazacaksın Yaz ,yaz yazabilmek cesarettir ,yazabilmek yürektirAşk herzaman cesurların işidir Korkma aslında sen çok cesursunÇek kılıcını kınından vur sırtıma dökülsün ciğerlerim Senin canın sağlolsunBu kadar seni sevmezdim ben kahretsin ki seviyorum Bu sevgiye değersin Ve sen yüreğime aşk-ı hediyesin Saklayacağım merak etme ,sen görmeyeceksin rahat ol Sen yürü yollar senin Ben de adımı yüreğindeki tarihe yazmazsam namert olayımBende seni böyle çağlar boyu aşka serenatlar yaptırmazsam namert olayımYada boşver ölüler konuşmaz O şair çoktan öldü Gözün aydın ,gözün aydın ey yar!!! Filiz Çelik |
|