Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sevmek

Sevmek

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sevmek



Kişiliğin Anlam Kazanması Ve Sevgi - Göreceli Bir Kavram Sevgi - İnanmak Ve Yaşamak


Bu haftaya yakışabilecek nitelikte bir kaç söz etmek istedim sevginin tanımıyla ilgili Herkese göre göreceli bir kavramdır tabiki de sevgiYoldan geçen yüz farklı kişiyi çevirdim, yüzüde farklı bir tanımlama yaptı sevgiye dair Bu cevaplardan en çok ilgimi çeken 'Neden olmasın' cevabıydı Yoldan geçen birinin umutsuz bakışlarındaki umutlu cevaptı 'Neden olmasın'? 'Sevgiyi adlandırabilir miyiz ki, ya aşkı? Sevmek galiba biraz da karşıdaki olabilmektir' dedi Bir an düşünceye daldım gerçekten de öyleO umutsuzluğun arkasındaki bir damla umut bile sevgiyi çağırıyordu, ona haykırıyordu aslında ,belki de hiç gelmeyecek olanı ya da gidipte dönmeyecek olanı Aşk, sevgi farklı şeyler miydi? İnsanın aşık olma ve sevme süresi farklı mıydı ya da illa ki böyle bir kalıba mı sokmamız gerekiyordu kendimizi? Yani bir kere olsun zamanı, mekanı, yaşı vsleri düşünmeden sevemeyecek miydik? Hayır tabiki aşk ya da sevgi , siz nasıl tanımlıyorsanız yaşadığınızı ,gerçeğin de böyle olmadığını biliyorsunuz Bir insan bir günde sevebileceği gibi, sevdiğini on yıl sonra da anlayabilir gecikmeli olsa da kimilerine göre Bu seven kişiyle ilgili bir durum İşin içinde güven, sadakat ,tutku, diğer duygular güveni ne kadar çabuk oluşturabilirseniz karşılıklı olarak ,diğerleri de peşi sıra yoldadır, hazırdır Uzun süreli ilişkilere ve tabiki iyi gidenlerine, mutlu sona ulaşanlarına baktığınızda ,dikkatle baktığınızda şunu görebilirsiniz; Sevgide son yoktur Sevgi hiç bir zaman son bulmaz sadece form değiştirir , başka şeylere dönüşür, ediyorum sandığınız nefrete, özleme, sizin hissedip te adını koyamadığınız pek çok duyguyaUzun süreli ilişkilerdeki ayrılıklar da bu yüzdendir, biri karşındakini o kadar çok sever ki zamanla ona dönüşmeye başladığını anlar ,korkar Onun eli ,ayağı,sesi ,kulağı herşeyi olmaya başlamıştır Kendinin yok olduğunu sanar, ta ki ikisinin aslında bir olmaya başladığını anlayana kadar Bunu anlamayanlar da anlayamayanlar da vazgeçerler, sanırlar Sevgide vazgeçmiş gibi görünmek vardır ki bunu da özel günlerde yalnız olanlar çok iyi hissedecektir Aslında vazgeçilememiştir Sevmek bazen tükenmektir, tüketmektir bazı şeyleri , ve bir süre sonra bir çiçek gibi yeniden açmaktır Dünyada ki en vahim durumlardan biri sanırım Sevmeyi ve Sevilmeyi bilmemek Sevilmeyi bilmek te sevmeyi bilmek kadar önemlidir çünkü almayı bilmeyen vermeyi, vermeyi bilmeyen de almayı bilemezUzmanların da bağıra çağıra söylediği şey de çocuklarınızı sevin, sevdiğinizi gösterin, hem almayı hem vermeyi öğretin'dir Bunun ne kadar doğru ve anlamlı olduğunu emin olun sevdiğinizde anlayacaksınız, birine bir hediye aldığnızda, birinden hediye aldığınızda, biri için aynı anda pek çok şey yapmak istediğinizde ve karşınızdakinin de birşeyler yapmak için mücadele ettiğini gördüğünüzdeKimilerinden, bazılarından ,mutludan ,mutsuzdan ,umutludan,umutsuzdan sevginin anlamına dair üç beş sözcük aldım, pek eminim ki okuduğunuzda siz de bende aynı bunu hissediyorum diyebileceğiniz tanımlar Sevginin anlamına dair;


Sevgi inanmaktır


Sevgi yaşamaktır


Sevmek sevdiğin olmaktır


Sevmek bir olmaktır

Sevgide son yoktur

Sevmek istemektir

Sevmek özlemektir

Sevmek nefret etmektir

Sevmek gelmeyeceğini bildiğin halde beklemektir

Umuttur

Umutsuzluktur

Sevmek ölmektir

Sevmek güvenmektir

Sevmek güvenmemektir

Sevmek kıskanmaktır

Sevmek yaşama gücüdür

Sevmek karşılıksızdır

Sevmek onunla çay içerken mutlu olmaktır


Daha sonsuz tanımı var değil mi? Ne söylense herkesin tanımı farklı Benim ise aşk, sevgitanımım sadece



'Sevmek, sevdiğinin gözlerinde hiç bitmeyecek olan bir yolculuğa çıkmaktır'


Sevgiyle Kalın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.