Mezeler |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
MezelerYemek Adı : Acılı Fasulye Ezmesi Mutfak : Türk Türü : Mezeler - Ordövrler : MALZEMELER 1 su bardağı kuru fasulye 2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası kaşar peynir rendesi 2 diş dövülmüş sarmısak yarım çay bardagı zeytinyağ pul biber kekik tuz HAZIRLANIŞI Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın Mutfak robotuna salça ,kekik, sarımsak, zeytinyağı,pul biber,tuz koyup çırpın Bunların üzerine,haşlanmış ve suyu süzülmüş fasülyeyi katıp, püre kıvamına getirin Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirinBu ekmekleri ızgara et yanında sunup, servis yapın AFIYET OLSUN! |
Mezeler |
06-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
MezelerYemek Adı : Alüminyum folyoda pastırma Mutfak : Türk Türü : Mezeler - Ordövrler MALZEMELER 10-15 dilim pastırma 1/2 limon 1 domates Kekik Karabiber 1 tatlı kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI 30-40 cm uzunluğunda kesilmiş alüminyum folyonun üzerine pastırmalar yanlamasına dizilir Kabukları soyulmuş ve küp olarak kesilmiş domatesler pastırmanın üzerine konulur Kekik ve 3 ince dilim limon da eklendikten sonra alüminyum folyo hiçbir yerden hava almayacak şekilde kapatılır Önceden ısıtılmıs fırında 200C'de 20 dakika pişilir AFİYET OLSUN ! |
Mezeler |
06-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mezeleremek Adı : Biber Yoğurtlama Mutfak : Türk Türü : Mezeler - Ordövrler MALZEMELER 1 kilo çarliston biber 2 adet yumurta 2-3 kaşık mayonez Yeteri kadar yoğurt Tuz Ayçiçek veya Tereyağı Kırmızı biber 2-3 diş sarmısak HAZIRLANIŞI Biberleri ayıklayıp temizledikten sonra cok ince halka seklinde doğrayın Bir tavada yağı kızdırıp içine biberleri dökün ve penbeleşinceye kadar kavurun Pembeleşen biberlerin üzerine yumurtaları kırıp iki üç dakika karıştırın biberleri servis tabağına alıp üzerine yoğurt, mayonez, ve sarımsaktan hazırladığınız sosu dökelim en son olarak tavada kızdırdığımız yağı ve kırmızı biberi üzerine gezdirip servis yapabiliriz AFİYET OLSUN ! |
Mezeler |
06-28-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
MezelerYemek Adı : Humus Mutfak : Türk Türü : Mezeler - Ordövrler MALZEMELER 1/2 kg nohut 2 yemek kaşığı tereyağ 25 su bardağı tahin 5-6 diş sarmısak 1 adet limon kımızı biber kimyon tuz HAZIRLANIŞI Akşamdan ıslattığınız nohutları iyice haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyup, püre haline getirin Çukur bir kapta, üzerine tahin ve limon suyunu ilave ederek karıştırın Püre kıvamındaki kanşımı, servis tabağına çok kalın olmamak kaydıyla yayın, üzerini kırmızı biber ve kimyonla süsleyin Servis yaparken üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirin AFIYET OLSUN! |
Mezeler |
06-28-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
MezelerYemek Adı : Hibeş Mutfak : Türk Türü : Mezeler - Ordövrler MALZEMELER 250 gr açık tahin, 2 adet limonun suyu 6 iri diş dövülmüş sarmısak 3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber 3 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı toz karabiber 2 çay kaşığı acı pul biber(isot olmaz) 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı ılık su HAZIRLANIŞI Tahinin tamamı derince bir kaba konur Sayılan baharatlar ve tuz eklenir Önce limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaş yavaş eklenerek karıştırılır Böylece hardal kıvamı elde edilmeye çalışılır Bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır Tahinin yağı hibeşin üzerinde yüzmememelidir Damak zevkinize göre daha fazla sarmısak, limon ve acı pul biber konabilir Yazın yapılması pek tavsiye edilmez Çünkü kuvvetli bir mezedir Sıcakta aşırı hararet yapar Antalya'ya hasdır Afiyet Olsun ! |
|