Sebzeli Keklik Kızartması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Keklik KızartmasıSebzeli Keklik Kızartması Tarifi - Sebzeli Keklik Kızartması Yapılışı - Sebzeli Keklik Kızartması Nasıl Yapılır - Sebzeli Keklik Kızartması Malzemeleri 4 adet keklik Maydanoz kökü 3 çorba kaşığı sadeyağ Defne yaprağı 1 soğan 1 domates Yeteri kadar tuz 1 adet havuç 1 adet kereviz Bir kap içinde 3 kaşık yağ ince kesilmiş soğan, sebzeler ve keklikler orta ateşe konur Yavaş yavaş sulanır ve biraz sonra sebzeler ve keklikler kızarmağa başlar domates ilâve edilir Az su ve tuz koyarak hafif ateşte pişirilir Not: Kekliğin içinden çıkarılan ciğer ve diğer takımlar tereyağında kavrulur ve kızarmış ekmek üzerine sürülerek kanepe yapılabilir |
|