Barbunyalı Mevsim Salata |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbunyalı Mevsim SalataBarbunyalı Mevsim Salata tarifi - Barbunyalı Mevsim Salata yapilisi Malzemeler, 1 adet patlıcan 1 kase barbunya konservesi Yarım demet göbek marul 1 adet havuç 2 adet domates 2 adet lavaş ekmeği 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Yarım limonun suyu 2 diş sarımsak Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Lavaş ekmeğini düz bir servis tabağına alın Patlıcanın üzerinde bıçakla delikler açın Folyoya sarıp 200 derece fırında közleyin Közlenen patlıcanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın 1 diş sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin ve patlıcana ilave edin Patlıcan ve sarımsağı karıştırıp lavaş ekmeğinin üzerine yayın Barbunya konversesini bol suyla yıkayıp suyunu süzün Patlıcanın üzerine ekleyin Göbek marulu bol suyla yıkayıp incecik dilimleyin Derin bir kâseye alın Havucun kabuklarını soyup rendeleyin ve göbek marula ilave edin Limon suyu, tuz, zeytinyağı ve 1 diş rendelenmiş sarımsağı kâseye ekleyin Tüm malzemeleri harmanlayın Soslu karışımı barbunyanın üzerine ekleyin Domatesin kabuklarını soyup dilimleyin Salatanın en üst katına dizin Bekletmeden servis yapın Afiyet olsun |
|