Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
domatesli, enginarlı, kuru, salata

Kuru Domatesli Enginarlı Salata

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Domatesli Enginarlı Salata



salata tarifi - enginar salatası - enginarlı salata - kuru domates salatası - soslu salata - lavaşlı enginar salatası


Malzemeler


4 adet orta boy enginar

2 limonun suyu

2 tatlı kaşığı un

2 bardak soğuk su

3 çorba zeytinyağı

1/2 demet marul

10-12 adet kuru domates

8-10 adet kiraz domates

4 adet yuvarlak lavaş

Sos:


1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

1 adet limonun suyu

1 diş sarımsak

1 çay kasığı tuz

karabiber

4 çay kaşığı kuru fesleğen, kuru nane

1 çay kaşığı toz şeker

3 yemek kaşığı elma sirkesi


Yapılışı:


Taze enginarları geniş bir tencereye yan yana sıralayın

Un, limon suyu ve 2 su bardağı soğuk suyu bir kâsede çatalla iyice çırpın Karışımı tenceredeki enginarların üzerine gezdirin Zeytinyağını da ekleyip orta ısılı ateşte, enginarlar yumuşayıncaya kadar, en az 25-30 dakika pişirin Pişen enginarları ocaktan alıp soğumalarım bekleyin Eğer konserve enginar kullanacaksanız, suyunu süzüp kullanabilirsiniz

Kuru domatesleri en az bir saat kadar sıcak suda yumuşaması için beklettikten sonra iri parçalar halinde dilimleyin


(Zeytinyağında salamura edilmiş konserve kuru domates de kullanabilirisiniz O zaman, kuru domatesleri hiçbir işlemden geçirmenize gerek yoktur) Diğer taraftan, marulu yıkayıp süzün ve elinizle parçalayarak derin bir kaba koyun Üzerine dilimlenmiş ya da konserve kuru domatesleri ve ikiye bölünmüş kiraz domatesleri ekleyin


Salata kâsesi yapmak için; lavaş ekmeği fırına dayanıklı cam bir kâseye, ortasını çukurlaştırarak yerleştirin Hatta kenarlarının kıvrık olması için, tıpkı teğel yapar gibi kenarlarım büzüştürün ve bu kıvrımları kürdanla sabitle-yin Lavaşı 175 dereceye ayarlı fırında, İyice kuru-yuncaya kadar, en az 20 dakika kızartıp çıkarın Lavaşın kenarındaki kürdanlan çıkardığınızda, bir kase gibi, şeklinin bozulmadığını göreceksiniz


Ekmeğin içine salata malzemelerini doldurup parmak şeklinde doğradığınız soğuk haldeki enginarları ya da konserve enginarları üzerine yerleştirin Sosu hazırlamak için; zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz, karabiber, tozşeker ve döıümüş sarımsağı derin bir kasede karıştırın Çatalla ya da bir tel çırpıcıyla iyice çırpıp salatanın üzerine gezdirin Salatayı servise sunun



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.