Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akdeniz, izgara, salatasi

İzgara Akdeniz Salatasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İzgara Akdeniz Salatasi

MALZEMELER

2 adet patlıcan

1 adet kabak

1 adet sarı dolma biber (ben bulamadım yeşil dbiber kullandım)

1 adet yeşil dolma biber

2 adet közlenmiş kırmızı biber

5-6 adet kurutulmuş domates

5-6 adet kurutulmuş kayısı

1 tavuk göğsü

1 göbek marul

Roka

1 küçük kuru soğan (Kullanılmayabilir ben kullandım yakıştı)

2 diş sarımsak

Susam

SOS İÇİN

balzamik sirke

limon suyu

sızma zeytinyağ

tuz
YAPILIŞI

Önce tavuk gögsünü uzun ince şeritler halinde doğrayıp soya sosuna yatırın

(dondurucudan çıkarıldığında buzları tam çözülmeden istediğiniz incelikte kesmek daha kolay oluyor Soya sosu bir gün öncesinden yapılırsa daha güzel oluyor ben çay kaşığını ucu ile köri de ekledim)

Patlıcanları ve kabakları yuvarlak doğrayın , dolma biberlerini dörde bölün

Pişirme kağıdı serili fırın kabına dizin sebzeleri ızgara yapın (aman unutup yakmayın sakın)

Bu arada bir tavaya iri doğranmış bir küçük soğan ve 2 diş sarımsağını 2 kaşık sıvı yağda soteleyin

Şerit doğranmış közlenmiş kırmızı biberinizi ekleyin

Izgaralanmış sebzelerinizide tavaya alın

Ortadan ikiye böldüğünüz kayısıları ve kurutulmuş domateslerinizide ekleyin hepsini soteleyip bırakın

Soya sosuna yatırılmış tavuklarınızı susama bulayıp yağsız tavada ve harlı ateşte karıştırarak, soteleyin (çok çabuk olacaktı başından ayrılmayın yaklaşık 4-5 dakika)

Salata kasenize göbek marullarınızı, etrafına sapları koparılmış rokalarınızı dizerek hazırlayın Sotelenmiş sebzelerinizi ve tavuklarınızı ekleyin

Yarım çay bardağı balzamik sirke, yarım limon, 2 kaşık sızma zeytinyağ, bir çay kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz ile sos hazırlayıp 5-10 dakika dinlendirin

Salatanızı soslayın ve ılıkken sevis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com