![]() |
İzgara Akdeniz Salatasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzgara Akdeniz Salatasi![]() MALZEMELER 2 adet patlıcan 1 adet kabak 1 adet sarı dolma biber (ben bulamadım yeşil d ![]() 1 adet yeşil dolma biber 2 adet közlenmiş kırmızı biber 5-6 adet kurutulmuş domates 5-6 adet kurutulmuş kayısı 1 tavuk göğsü 1 göbek marul Roka 1 küçük kuru soğan (Kullanılmayabilir ben kullandım yakıştı) 2 diş sarımsak Susam SOS İÇİN balzamik sirke limon suyu sızma zeytinyağ tuz YAPILIŞI Önce tavuk gögsünü uzun ince şeritler halinde doğrayıp soya sosuna yatırın (dondurucudan çıkarıldığında buzları tam çözülmeden istediğiniz incelikte kesmek daha kolay oluyor ![]() Patlıcanları ve kabakları yuvarlak doğrayın , dolma biberlerini dörde bölün ![]() Pişirme kağıdı serili fırın kabına dizin sebzeleri ızgara yapın (aman unutup yakmayın sakın) Bu arada bir tavaya iri doğranmış bir küçük soğan ve 2 diş sarımsağını 2 kaşık sıvı yağda soteleyin ![]() Şerit doğranmış közlenmiş kırmızı biberinizi ekleyin ![]() Izgaralanmış sebzelerinizide tavaya alın ![]() Ortadan ikiye böldüğünüz kayısıları ve kurutulmuş domateslerinizide ekleyin hepsini soteleyip bırakın ![]() Soya sosuna yatırılmış tavuklarınızı susama bulayıp yağsız tavada ve harlı ateşte karıştırarak, soteleyin (çok çabuk olacaktı başından ayrılmayın yaklaşık 4-5 dakika) Salata kasenize göbek marullarınızı, etrafına sapları koparılmış rokalarınızı dizerek hazırlayın ![]() ![]() Yarım çay bardağı balzamik sirke, yarım limon, 2 kaşık sızma zeytinyağ, bir çay kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz ile sos hazırlayıp 5-10 dakika dinlendirin ![]() Salatanızı soslayın ve ılıkken sevis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|