Ahtapot Kuşkonmaz Ve Domates Salatası (6 Kişilik |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahtapot Kuşkonmaz Ve Domates Salatası (6 KişilikMalzemeler 300 gr Haşlanmış Ahtopot 30 Sap Yeşil Kuşkonmaz 30 Parça Kıyılmış Domates 230 gr Yabani Roka 2 Diş Kıyılmış Sarımsak 10 Fesleğen Yaprağı 2 Tutam Taze Kekik 6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı Sirke 2 Adet Limonun Suyu 60 gr Ezilmiş Siyah Zeytin, tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın Sonra, kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları, jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz |
|