Mantar Ve Kereviz Salatası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Ve Kereviz SalatasıMalzemeler 250 gr mantar, dilimlenmiş 3 kereviz sapı, dilimlenmiş Sos: 150 gr yoğurt 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı ince doğranmış taze tarhun tuz ve karabiber Süslemek için: 25 gr kabuğu soyulmuş badem limon parçaları birkaç dal taze tarhun veya birkaç dal maydanoz Tarifi Sosu hazırlayın: Yoğurdu zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte bir kaba koyun Bir çatalla çırpın tarhun, tuz ve biberi ekleyin Mantarları ve kerevizleri sosa ekleyip iyice karıştırın Salatayı bir salata kasesine koyup bademleri serpiştirin Limon parçaları ve tarhun veya maydanoz dallarıyla süsleyip servis yapın SERVİS ÖNERİLERİ: Başlangıç olarak veya soğuk etin yanında servis yapabilirsiniz ALTERNATİF: Tarhunu 1-2 diş ezilmiş sarımsakla değiştirebilirsiniz Sarımsağı zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte yoğurda katın ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Kuru yerine taze otları kullanmak lezzet açısından daha iyidir Eğer kuru tarhun kullanacaksanız miktarı yarıya düşürün Veya yerine maydanoz kullanın |
|