Meze Tarifleri |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meze Tariflerimezeler - meze tarifleri Peynirli haydari malzemeleri * 500 gram beyaz peynir * 100 gram sıvı yağ * 3 kilo buz * 50 gram kırmızı biber * 1 kilogram süzülmüş yoğurt * Tuz Peynirli haydari tarifi Peyniri ılık suda tuzu çıkana kadar bekletip, tel süzgeçten geçirin Yoğurt, yağ, biber katarak yumurta teli ile 5 dakika dövün Bir tabağa düzgün şekilde yerleştirerek servis yapın Kerevizli Patates Püresi Malzemeler; * 1 kilogram patates * 50 gram margarin * 1 bardak kaynar süt * 1 adet havuç * 1 adet kereviz * Dere otu * İnce kıyılmış 2 adet taze soğan * İnce doğranmış maydanoz Hazırlanışı; Kabukları soyulmuş ve 3-4′e bölünmüş patatesler haşlanıp, pişirilir Ayrı bir kapta havuç ve kerevizler de haşlanıp rendelenir Patatesler iyice ezilerek püre haline getirilip ateşe konur Süt ve tuz ilave edilir, karıştırılır Hazırlanan kereviz ve havuçlar ilave edilir Yağ, maydanoz, taze soğan ve dere otunu ekleyip servis tabağına alınır Süslenir Afiyet olsun Patates Yuvarlama Tarifi Malzemeler; * 1 kilogram patates * 1 baş sarımsak * 2 çay kaşığı kimyon * 2 çay kaşığı kırmızı biber * Sumak * 1 limonun suyu * 2 çay kaşığı zeytinyağı * 1 çay kaşığı nane * Tuz Hazırlanışı; Haşlanıp, rendelenmiş patatesin içine 1 baş dövülmüş sarımsak, tuz, limon suyu, zeytinyağı, kimyon, nane ilave edilerek yoğurulur Ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp bu topların kimisi kırmızı biberde, kimisi de sumağın içinde yuvarlanır Servis tabağına alınır |
|