Fıstıklı İran Pilavı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı İran PilavıMalzemeler : Kokulu bir Pirinc (Basmati-Yasmin) Bir iki avuc sari kuru üzüm, bir veya iki havuc, dereotu, fistik(kavrulmus, soyulmus ,tuzlu veya tuzsuz) biraz sivi yag,tuz Hazırlanışı: Pirinc kaynayan ve tuzlu suya atilir- pirinci kavurmaya veya islatmaya gerek yokYumusayincaya kadar pisirilir(genellikle 10 dak yetiyor) Suyu fazlaysa süzülür-Yahutta paketin üstündeki tarife göre pisirilir- Bu arada pirincin özelliginden evin icine mis gibi bir koku yayilir!! *Havuclar zar seklinde dogranip haslanirDereotu kiyilir Pisen pirinc biraz kendine gelmesi icin demlendirilirSonrada dikkatlice ezmeden uyandirilir dereotu, haslanmis ve süzülmüs havuc ,üzüm ve fistik birkac kasik sivi yagda eklenip sevdiklerinizle bir güzel yenilir alıntı |
|