Tas Kebaplı Pilav |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tas Kebaplı PilavMalzemeler : • 2 bardak pirinç • 3 bardak sıcak su • 250 gr kemiksiz kuşbaşı koyun eti • 1 baş soğan • 1 orta boy domates veya yarım kaşık salça • 2 yemek kaşığı margarin • 1-2 küçük havuç • Tuz- karabiber Hazırlanışı: 1 Eti, kıyılmış soğan ve yağla ateşe koyun Suyunu çekip kavrulmaya başlarken doğranmış domates veya salça katın 5 dk sonra yeterince sıcak su, tuz ve karabiber koyup kısık ateşte pişirin 2 Etleri, bir kase veya sahan kapağı içinde toplayıp uygun bir tepsinin ortasına ters çevirerek kapatın 3 Havuçları, kibrit büyüklüğünde doğrayıp 3 bardak sıcak suyla birlikte tepsiye boşaltın Gerekirse biraz tuz ekleyin; kaynamaya başlarken suyu süzülmüş pirinci katın ve üzerine bir ağırlık koyup kapalı olarak kısık ateşte pişirin 4 Pilav suyunu çekince, ortasındaki kabı kaldırın Pilavı, ortasınaki etlerle birlikte servis yapın alıntı |
|