Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebaplı, pilav, tas

Tas Kebaplı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tas Kebaplı Pilav



Malzemeler :


• 2 bardak pirinç

• 3 bardak sıcak su

• 250 gr kemiksiz kuşbaşı koyun eti

• 1 baş soğan

• 1 orta boy domates veya yarım kaşık salça

• 2 yemek kaşığı margarin

• 1-2 küçük havuç

• Tuz- karabiber


Hazırlanışı:


1 Eti, kıyılmış soğan ve yağla ateşe koyun Suyunu çekip kavrulmaya başlarken doğranmış domates veya salça katın 5 dk sonra yeterince sıcak su, tuz ve karabiber koyup kısık ateşte pişirin


2 Etleri, bir kase veya sahan kapağı içinde toplayıp uygun bir tepsinin ortasına ters çevirerek kapatın


3 Havuçları, kibrit büyüklüğünde doğrayıp 3 bardak sıcak suyla birlikte tepsiye boşaltın Gerekirse biraz tuz ekleyin; kaynamaya başlarken suyu süzülmüş pirinci katın ve üzerine bir ağırlık koyup kapalı olarak kısık ateşte pişirin


4 Pilav suyunu çekince, ortasındaki kabı kaldırın Pilavı, ortasınaki etlerle birlikte servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.