Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
devekuşlu, fırınlanmış, makarna

Devekuşlu Fırınlanmış Makarna

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Devekuşlu Fırınlanmış Makarna



Gereçler:


30 gr devekuşu eti

6 tane büyük yıkanmış ,kurulanmış ve dilimlenmiş mantar

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş ezilmiş sarmısak

200 gr damates suyu Bir kaç tane defne yaprağı

1/2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri 30 gr spagetti

1/5 çay kaşığı biberiye

1 tane orta boy doğranmış soğan

1/2 bardak şarap

1 yemek kaşığı doğranmış maydonoz İstenildiği kadar tuz ve karabiber



Yapılışı:


Makarnayı istenilen şekilde pişirin Zeytinyağını tanada kızartıp, tavayı orta ateşe alın Eti, mantarı ve saoğanı ekleyip kızartın Domates sosunu, defne yaprağını, şarabı, baharatları ekleyin Karışım kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın 20 dakika kısık ateşte pişirin


Makarnayı güveç tabağına koyun Makarnayı serpip, 200 derece sıcaklıkta ısıtılmış fırında 20 dakika bekletin Yemeği salata ve sarmısaklı ekmek ile servis yapınız Hazırlık zamanı 15 dak, pişirme zamanı 40 dak




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.